22:41 17 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.48
  • USD18.18
  • RUB0.28
  • RON4.34
  • UAH0.69
Стритрейсеры на ночных рейдах по поиску банды ГТА, raiduri, poliţie, infractor, reţinere

Huligani lăsaţi în libertate şi procurorii supăraţi pe judecători

© Sputnik / Рамиль Ситдиков
Societate
Sa primesc un link scurt
7610

Procurorii din Criuleni consideră că Judecătoria acestui raion a adoptat o hotărâre ilegală, stabilindu-le pedepse non-privative de libertate la doi tineri care ar fi comis mai multe infracţiuni, inclusiv fapte de huliganism cu utilizarea armei.

CHIŞINĂU, 4 feb – Sputnik. Procurorii solicită pedepse mai aspre pentru doi locuitori ai oraşului Criuleni, învinuiţi de comiterea a patru infracţiuni, anunţă serviciul de presă al Procuraturii Generale.

„Potrivit probelor acumulate de Procuratura raionului Criuleni, în august 2013, aflându-se în incinta unui bar din raion şi fiind în stare de ebrietate, aceştia au luat la pumni un tânăr, care s-a ales cu vătămări corporale”, notează serviciul de presă al Procuraturii.

Sursa mai menţionează că agresorii au efectuat apoi câteva împuşcături dintr-o armă de foc, după care au deteriorat un automobil parcat în apropiere, cauzând proprietarului maşinii o daună materială de aproximativ 36 de mii de lei. Infractorii au continuat să ameninţe cu o armă de foc alţi trei tineri.

În urma percheziţiilor efectuate la unul dintre inculpaţi, a fost depistat un automat de model AKMC-МФ 1 şi un pistol de model  RUGER P-95 DC, încărcate cu cartuşe şi muniţii păstrate fără autorizaţie corespunzătoare, mai informează Procuratura.

Sursa subliniază că unul dintre inculpaţi, învinuit de huliganism, ameninţare cu omorul, păstrarea neglijentă a armelor şi păstrarea ilegală a muniţiilor a fost condamnat recent la 5 ani închisoare, iar complicele său la 3 ani închisoare.

Însă instanţa de judecată a dispus în privinţa ambilor inculpaţi suspendarea condiţionată a executării pedepselor cu stabilirea unor termene de probă.

„Procurorii consideră sentinţa ilegală, solicitând Curţii de Apel Chişinău condamnarea acestora la 8 şi, respectiv, 5 ani închisoare cu executare”, anunţă sursa citată.

Tematic

Polițist condamnat la cinci ani de închisoare, din a treia încercare
Tagurile:
Huliganism, Ilegal, Condiţionat, Pedeapsă, Judecători, Arme, Procurori, Criuleni


Știrile Zilei