21:51 19 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.16
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Влюбленные

Potenţa bărbaţilor moldoveni, e la nivel sau e cu probleme

© Sputnik / Michail Mordasov
Societate
Sa primesc un link scurt
40731

Medicii avertizează că nervozitatea sporită şi instabilitatea socială, specifice şi pentru Republica Moldova, pot să provoace disfuncţii sexuale.

CHIŞINĂU, 20 mar – Sputnik, Serghei Ţurcanu. Societatea moldovenească a andrologilor bate alarma. Potrivit rezultatelor unor cercetări ale acestei organizaţii, circa jumătate dintre bărbaţii moldoveni ar suferi de disfuncţii sexuale şi au nevoie de tratament. Aceste disfuncţii înseamnă infertilitate în familii, conflictele în cupluri şi încrederea în sine redusă. Aceleaşi studii arată că de la an la an situaţia în acest domeniu se înrăutăţeşte, a declarat pentru Sputnik cunoscutul medic androlog, Ion Dumbrăveanu.

La ora actuală numărul de adresări la medic este foarte mare. În instituţiile medicale din ţară se formează rânduri imense, în special la specialişti. Una dintre cele mai frecvent întâlnite probleme este infertilitatea, familiile fără copii. Aceasta este una dintre principalele probleme sesizate în capitală. Statisticile arată că fiecare a cincia familie nu poate avea copii, susţin medicii.

Totodată, acesta a subliniat că după publicarea studiului specialiştilor andrologi, mai multe instituţii mass-media s-au grăbit să anunţe că circa jumătate dintre bărbaţii moldoveni ar fi impotenţi, ceea ce nu corespunde adevărului. De fapt, susţine Dumbrăveanu, este vorba despre disfuncţii eretice, nu de impotenţă. Asta se referă la toţi bărbaţii, însă unii dintre aceştia după vârsta de 40 de ani încep să aibă mai multe probleme în relaţiile intime. Cauzele acestor probleme încă urmează să fie investigate, a mai spus specialistul.

El a subliniat că pentru a avea o viaţă sexuală normală fiecare persoană are nevoie de un partener intim permanent, armonie în familie şi de un mod de viaţă sănătos. Iar un număr destul de mare de persoane suferă la aceste capitole în mare parte din cauza situaţiei social-economice din ţară.

Referindu-se la stările de nervozitate şi situaţia social-economică instabilă Dumbrăveanu a menţionat că acestea au un impact serios.

„Însă pentru a avea parte de armonie fiecare trebuie să înţeleagă faptul că totul începe de la sfera cea mai înaltă, adică de la creier. Iar dacă situaţia socială este precară, acest aspect psihologic va avea o influenţă puternică. Asta se referă atât la bărbaţi, cât şi la femei”, a conchis expertul.

 

Tematic

Situaţia din sistemul de sănătate din Moldova, critică
Fiecare a treia persoană în etate din Moldova se plânge de sănătate precară
Tagurile:
Femei, Bărbaţi, Potenţă, Fertilitate, Familii, Sănătate
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei