09:01 18 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.61
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
Automobile

Unităţile de transport de la Vamă, folosite în scop personal de către angajaţi

© Sputnik / Игорь Самойлов
Societate
Sa primesc un link scurt
215 0 0

Noul director al departamentului a dispus redistribuirea automobilelor folosite pentru deplasările în scopuri personale către subdiviziunile teritoriale.

CHIŞINĂU, 2 apr — Sputnik. Directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie VRABIE, a decis să facă o verificare a mijloacelor de transport aflate în dotarea Aparatului Central al Serviciului Vamal. În carul unui control realizat pe data de 2 aprilie, şeful instituţiei a depistat mai multe nereguli, între care exploatarea unităților de transport cu nereguli, nerespectarea controlului tehnic în termenii prestabiliți, consum în exces a combustibilului, folosirea autoturismelor de serviciu în scopuri personale.

„În cadrul controlului, conducătorul Serviciului Vamal a verificat cu strictețe și rigoare fiecare unitate auto, cine și în ce scopuri o folosește, care este impactul acestui mijloc de transport asupra productivității activității de serviciu a specialistului sau a direcției per ansamblu, ce consum de combustibil are fiecare unitate de transport, când și în ce condiții este efectuată revizia tehnică și ca rezultat a constat o serie de abateri grave", se menţionează într-un comunicat al Serviciului.

În urma verificărilor şi a neregulilor constatate, directorul SV a dispus să fie realizată o reducere temeinică a autoturismelor de serviciu în cadrul Aparatului Central, acele care sunt folosite în scopuri personale să fie redistribuite în cadru subdiviziunilor teritoriale, sigur după un control de rigoare în cadrul fiecărui Birou Vamal.

Totodată, Vrabie a cerut să fie reduse limitele consumului de combustibilului, iar automobilele să fie parcate conform regulamentului intern la parcarea Serviciului Vamal și nu sub scara blocului sau în ograda personală. Mai mult, acele mijloace auto care nu corespund unei stări tehnice satisfăcătoare, urmează a fi scoase din uz.

În context, directorul general a menționat, că sunt și vor fi create toate condițiile pentru desfășurarea activității de serviciu corect, onest și profesionist, însă nu vor fi tolerate abuzurile și „folosirea în scopuri personale a tot ceea ce este destinat activității de serviciu, în exces, din partea angajaților vamali".

Tematic

Urmează demisii la Vamă: pe listă, cei care sunt corupţi
Detalii despre noul şef al Serviciului Vamal
Tagurile:
nereguli, control, Autoturisme, Serviciul Vamal, Vitalie Vrabie
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei