16:05 22 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.47
  • USD16.99
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.60
Orhei, noaptea, iluminare, lumină

În opt localități va fi reabilitată rețeaua de iluminare stradală

orhei.md
Societate
Sa primesc un link scurt
54 0 0

Suma estimativă a acestor proiecte este de aproximativ 11 milioane de lei, dintre care 25 la sută va fi acoperită de beneficiari, iar restul de FEE.

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Consiliul de administrare al Fondului pentru eficiență Energetică (FEE) a aprobat în cadrul ședinței de marți finanțarea a 8 proiecte ce țin de iluminatul stradal, informează serviciul de presă al Ministerului Economiei.

Suma estimativă a acestor proiecte este de aproximativ 11 milioane de lei, dintre care 25 la sută va fi acoperită de beneficiari, iar restul de FEE.

Potrivit viceministrului Economiei, Valeriu Triboi, implementarea proiectelor de eficiență energetică este una din prerogativele Guvernului Republicii Moldova, care și-a asumat drept obiectiv dezvoltarea unui parteneriat durabil de colaborare cu sectorul privat pentru cofinanțarea proiectelor de investiții în vederea creșterii eficienței energetice şi valorificării surselor de energie regenerabilă.

Potrivit deciziei adoptată marți, de finanțare vor beneficia primăriile satelor Olișcani și Șestaci din raionul Șoldănești, Speia din Anenii Noi, Frumușica și Chioselia Mare din Cahul, Corlăteni din raionul Râșcani, precum și primăriile din orașele Călărași și Nisporeni.

Tematic

Ministerul Mediului: stingeţi lumina, mergeţi la o plimbare simbolică
Tagurile:
Finanțare, Proiecte, Localități, Iluminat stradal
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei