13:33 29 Mai 2020
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.63
  • RUB0.25
  • RON4.01
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
105 0 0

Colegiul civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție a RM a calificat drept neîntemeiat recursul lui Ion Hadârcă.

CHIȘINĂU, 12 mai — Sputnik. Curtea Supremă de Justiție  (CSJ) a RM a respins recursul liderului Partidului Liberal Reformator (PLR), Ion Hadârcă, împotriva Guvernului Republicii Moldova care în anul 2013 a dat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău.

Anterior, cererea liberal-reformatorului a fost respinsă de judecătoria sectorului Botanica, iar apoi și de către Curtea de Apel Chișinău.

După cum se menționează în încheierea CSJ, „în motivarea recursului recurenții au invocat faptul că atât instanţa de apel, cât și prima instanță nu au constatat toate circumstanţele importante pentru soluţionarea corectă a pricinii, fiind aplicate eronat normele de drept material".

„Examinînd temeiurile recursului, în raport cu materialele pricinii civile, completul Colegiului Civil, Comercial şi de Contencios Administrativ al Curţii Supreme de Justiţie consideră că recursul declarat de Hadîrcă Ion, Bodrug Oleg și Valeriu Saharneanu este inadmisibil", se menționează în hotărârea CSJ.

În textul concluziei se precizează că hotărârea CSJ nu poate fi revocată.

Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat companiei „Avia Invest" la 1 noiembrie 2013 în conformitate cu hotărârea Guvernului RM.

La momentul actual a fost deja dată în folosință o parcare supraetajată care este recunoscută ca cea mai reușită construcție a anului 2015. A fost extinsă zonă de plecări, a fost deschisă o nouă sală pentru sosiri. În afară de aceasta, este în plină desfășurare reconstrucția aeroportului. Concomitent cu procesul de modernizare și lărgire a terminalului Aeroportului Internațional Chișinău, „Avia Invest" lucrează intens asupra optimizării activității de operare a acestui obiectiv de mare importanță strategică.

Anterior, șeful companiei „Avia Invest", Petru Jardan, care este și administratorul Aeroportului Chișinău, a declarat că, în toți anii de independență a Moldovei, pentru acest obiectiv de importanță strategică au fost alocate doar 10 — 12 milioane de dolari, pe când „Avia Invest" a investit în mai puțin de doi ani deja de patru ori mai mult. Totodată, afirmă Jardan, în anul 2012 suma impozitelor vărsate la bugetul de stat de către ÎS Aeroportul Internațional Chișinău a constituit 38 de milioane de lei, iar compania „Avia Invest" a achitat în 2014 impozite în valoare de 70 de milioane de lei.

Tematic

Aeroportul Chişinău, nominalizat la premiul „Routes Europe Marketing Awards”
Mai multe comodităţi pentru mamele cu copii la Aeroportul Internaţional Chişinău
Tagurile:
concesionare legală, aeroport, Curtea Supremă de Justiție, Avia Invest, Petru Jardan, Valeriu Saharneanu, Oleg Bodrug, Ion Hadârcă


Știrile Zilei