04:16 07 August 2020
În direct
  • EUR19.68
  • USD16.62
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
33220

Surse avizate din domeniul aeronautic au precizat pentru Ziarul de Iași că cea mai probabilă sursă a bubuiturii care a răsunat la ora 13:30 ar fi fost o rachetă antigrindină trasă din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 1 iun — Sputnik. Locuitorii orașului Iași, aflat în apropiere de frontiera cu Republica Moldova, dar și cei din împrejurimi, au auzit o bubuitură puternică în jurul orei 13.30.

Surse avizate din domeniul aeronautic au precizat pentru Ziarul de Iași că cea mai probabilă sursă a bubuiturii ar fi fost o rachetă antigrindină trasă din Republica Moldova, scrie ziaruldeiasi.ro.

Sursa precizează că racheta a fost trasă spre zona Iașului, în direcția frontului atmosferic. Cea mai apropiată unitate antigrindină din Republica Moldova este la Cornești, la est de orașul Ungheni.

„S-a auzit ca un bum sonic, dar nu a fost în zonă niciun avion capabil să producă acest zgomot", a declarat directorul Aeroportului Iași pentru Ziarul de Iași.

Totodată, reprezentanții Brigăzii 15 Mecanizată "Podu Înalt" au spus pentru sursa citată că nu au în derulare niciun exercițiu militar. "Nu e de la noi", au spus aceștia.

Tematic

Expert: scutul antirachetă poate ataca Rusia cu rachete de rază medie de acțiune
Tagurile:
Antigrindină, Rachetă, Bubuitură, Prut, România


Știrile Zilei