20:41 14 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.28
  • USD17.32
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.74
Câini, anumale de companie

Azilul maidanezilor din Orhei este aproape gata

© Sputnik / Илья Питалев
Societate
Sa primesc un link scurt
13420

Azilul pentru maidanezi din Orhei va avea capacitatea de a adăposti numărul necesar de câini vagabonzi, adică va face față necesităților din teritoriu. Datorită acestui centru, străzile oraşului Orhei vor fi eliberate de maidanezi. Lucrările de finisare sunt în toi.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. În scurt timp, la Orhei va fi dat în exploatare primul centru de plasament pentru animalele fără stăpân.

Centrul respectiv este construit la periferia orașului Orhei, la o distanță de 2 kilometri, și va corespunde tuturor standardelor moderne și sanitare.

Azilul va avea capacitatea de a adăposti numărul necesar de câini vagabonzi, adică va face față necesităților din regiune. Datorită acestui centru, străzile Orheiului vor fi eliberate de maidanezi. 

Primăria Orhei a subliniat că animalele adăpostite aici vor beneficia și de servicii veterinare de calitate.

Totodată, obiectivul respectiv va avea și destinația unui hotel pentru animalele de companie. Locuitorii orașului, care  vor pleca în vacanță și nu vor avea în grija cui lăsa animalul de companie, vor avea posibilitatea să-l cazeze la azil, cu toate comoditățile.

Mai mult, doritorii de a adopta un câine  vor avea posibilitatea să-l găsească tot la acest azil.

Potrivit Primarului de Orhei, Ilan Șor, acest proiect va pune capăt problemei maidanezilor din orașul Orhei, asigurând în acest mod securitatea locuitorilor, iar în plus, câinii rămași fără adăpost vor avea parte de un adăpost cald și de  hrană.

Primarul de Orhei a mai spus anterior că lansarea proiectului respectiv înseamnă și noi locuri de muncă. Va fi instituit un Serviciu public de gestionare a animalelor din Orhei, care va activa pe lângă Întreprinderea Municipală Servicii Comunal-Locative.

Totodată, în afara angajaţilor care vor activa la centrul de plasament, vor fi create două grupuri de persoane, care vor monitoriza orașul și vor avea grijă ca animalele rămase fără stăpân să ajungă la azil.

Pentru aceasta, Primăria orașului Orhei va procura toată tehnica specială de prindere a maidanezilor.

Proiectul mai prevede însă și munca pe bază de voluntariat, urmând a fi implicați copii, care, sub supravegherea angajaților din cadrul azilului,  vor putea petrece timpul având grijă de acești câini.

Problema maidanezilor persistă în toate orașele țării și reprezintă un adevărat pericol pentru cetățeni, dar soluţionarea acesteia este tergiversată din an în an.

Tematic

La Orhei va fi plantat un hectar cu salcie energetică. Vezi în ce scop
Tagurile:
Centru/azil, Maidanezi, Câini vagabonzi, Locuri de muncă, Orhei


Știrile Zilei