08:51 19 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.39
  • USD18.20
  • RUB0.28
  • RON4.32
  • UAH0.69
Examene, școală, elevi

Ultima probă la BAC 2016. Nici un candidat eliminat

© Sputnik / Виталий Аньков
Societate
Sa primesc un link scurt
12921

Potrivit reprezentantului Ministerului Educației, examinarea probelor la limba maternă pentru alogeni se va încheia la 26 iunie iar la 27 iunie vor fi afișate rezultatele. Fiecare candidat va putea să afle nota obținută în baza unei parole, pe site-ul ministerului de resort.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Marți a avut loc ultima probă din sesiunea de Bacalaureat 2016. Potrivit Ministerului Educației, nici un candidat nu a fost eliminat pentru fraude.

Reprezentantul Ministerului Educației, Anatol Topală, a amintit că la acest ultim examen din sesiunea de bază, candidații au susținut probele la limba maternă și anume  la limbile găgăuză, ucraineană și bulgară.

La examen.
© Sputnik / Сергей Орлов

”Nici un candidat nu a fost eliminat de la examen pentru motive de fraudă în cadrul acestei probe”, a anunțat marți Anatol Topală.

Potrivit reprezentantului Ministerului Educației, verificarea lucrărilor la limba maternă pentru alogeni se va încheia la 26 iunie, iar la 27 iunie vor fi afișate rezultatele. Fiecare candidat va putea să afle nota obținută în baza unei parole, pe site-ul ministerului de resort.

De asemenea, demnitarul a anunțat că acei candidați care nu sunt de acord cu notele obținute, le vor putea contesta, iar rezultatele examinării contestaților vor fi anunțate la 6 iulie.

Ca de obicei, pentru candidații care din motive obiective nu au reușit să participe la examenele din cadrul sesiunii de bază va fi organizată o sesiune suplimentară.

Anatol Topală le-a mulțumit tuturor participanților la sesiunea BAC 2016 pentru corectitudine și responsabilitate, iar celor care au promovat examenele le-a urat succese la admiterea în instituțiile de învățământ superior.

Tematic

BAC-2016: o parte dintre liceenii din Moldova susțin astăzi ultimul examen
Tagurile:
Ultmul examen, Rezultate, BAC 2016, Sesiunea de bază


Știrile Zilei