22:59 21 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
ONLINE

Consumatorii vor putea denunța online neregulile depistate

© Flickr / Ministerio TIC Colombia
Societate
Sa primesc un link scurt
8830

Cetățenii Republicii Moldova vor putea raporta on-line fraudele, diferența de prețuri de la raft și casă, produsele expirate depistate, precum și alte nereguli.

CHIȘINĂU 18 Iul. – Sputnik.  Începând cu data de 15 iulie curent, cetățenii pot raporta în regim online neregulile depistate. Reprezentanții autorităților vor analiza aceste sesizări, iar etapele de examinare vor putea fi urmărite online, informează Ministerul Economiei.

Instituția a mai precizat că Agenția pentru Protecția Consumatorilor (APC) este partenerul principal în cadrul acestui proiect.

Cetățenii vor putea raporta diferite fraude, inclusiv diferența de preț raft-casă, produs expirat, lipsa informației în limba de stat, fraudă la cântărire etc. Fiecare cetățean care a raportat un caz fraudulos pe platformă va primi un răspuns de la instituția responsabilă în decurs de 30 de zile, fără a se deplasa la oficiul instituției pentru a depune o cerere sau pentru a afla statutul acesteia. Platforma este foarte ușor de utilizat, iar procesul de raportare durează mai puțin de 5 minute.

Potrivit reprezentatului PNUD Moldova, această platformă va permite comunicarea directă între instituțiile publice și cetățeni.

Platforma www.imipasa.md a fost concepută în 2015 de Laboratorul de inovații sociale MiLab, un proiect comun al PNUD Moldova și al Centrului de Guvernare Electronică. Proiectul este susținut financiar de Ambasada Marii Britanii la Chișinău.

Tematic

Sute de consumatori din sudul ţării au rămas fără energie electrică
Tagurile:
Denunțare, Raportare, Nereguli, Online, Consumatori
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei