13:58 22 August 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.79
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.71
Elevi la şcoală

Elevii confirmă că în Moldova este uşor să găsești substanţe narcotice

© Sputnik / Павел Лисицын
Societate
Sa primesc un link scurt
81 0 0

Printre consumatorii de narcotice din Moldova sunt şi copii de 6-7 ani. Iar autorităţile declară deschis că poliția nu are suficiente resurse materiale și umane pentru a contracara eficient răspândirea drogurilor.

CHIȘINĂU, 22 sept — Sputnik. Printre consumatorii de droguri în vârstă de 14-15 ani prevalează băieții, a declarat colaboratoarea Centrului Național de Management în Sănătate, Olga Vacarciuc, făcând referire la datele sondajului realizat printre elevii claselor a VIII a — a IX-a. Adolescenții au fost întrebați cât de ușor este să găsești în Moldova asemenea droguri cum ar fi canabisul, amfetamina, extasy, cocaina etc.

substanţe narcotice, imagine simbol
© Sputnik / Сергей Венявский

"Copiii au recunoscut că orice drog dintre cele enumerate poate fi găsit. Acest răspuns deja vorbește despre faptul că fiecare din aceste denumiri le este cunoscută. În același timp, potrivit sondajului, putem concluziona că cea mai accesibilă este marijuana. De această părere sunt 14% dintre elevii care locuiesc în oraşe", a declarat Vacarciuc.

Totodată, specialistul a menţionat că adolescenții din Moldova consumă mai puțin hașiș și marijuana în comparație cu colegii lor din Europa, însă fac acest lucru cu o anumită periodicitate pe parcursul întregii vieți

Potrivit studiului, 2,3% dintre copiii chestionați, cu vârste între 14-15 ani, au consumat măcar o dată în viață un drog cum ar fi extasy, metamfetamina sau cocaina.

Iar 1,2% au consumat tranchilizanți și sedative care sunt eliberate fără rețetă de la medic

Centrul Național de Management în Sănătate subliniază că printre adolescenții care consumă aceste substanțe prevalează locuitorii de la orașe, elevii care au rezultate proaste la învăţătură și sunt bine asiguraţi material.

Tematic

Un cetățean a încercat să trecerea peste frontieră 9 kg de substanțe narcotice
Reţea de traficanţi de droguri, condusă de un deţinut din Taraclia
Tagurile:
extazy, marihuana, Olga Vacarciuc, amfetamină, hașiș, consum, narcotice, sondaj, elevi


Știrile Zilei