09:09 20 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.09
  • USD17.69
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72
Societate
Sa primesc un link scurt
102 0 0

Șeful Ministerului de Finanțe consideră că nu trebuie să ceară nici o recompensă materială sau morală, dar activistul trebuie să răspundă în fața legii pentru fapta sa de huliganism.

CHIȘINĂU, 5 oct — Sputnik. Istoria cetăţeanului care l-a stropit cu lapte pe ministrul Finanțelor are continuare. Amintim că, la 30 septembrie, activistul obștesc Andrei Donică a turnat o căldare de lapte peste ministrul Finanțelor din Moldova Octavian Armașu, care mergea pe jos prin centrul Chișinăului. Acest lucru s-a întâmplat chiar lângă clădirea Guvernului Moldovei. Judecătoria Buiucani a examinat interpelarea procurorilor şi a decis să-l plaseze pe activist în arest preventiv pentru huliganism.

Ministrul Finanțelor Octavian Armașu a comentat la un post de televiziune fapta lui Donică, declarând că îl iartă pe activist pentru ieșirea sa reprobabilă.

"Sunt sigur că acest om nu știe ce face. Nici nu-i port supărare. Nu am cerut despăgubiri morale sau materiale şi l-am iertat, dar el trebuie să răspundă în fața legii pentru actul de huliganism", a punctat Armașu.

Anterior, incidentul a fost comentat de prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip:

„Incidentul al cărui protagonist a fost colegul meu de Guvern, ministrul Armasu, este un gest huliganic. Am solicitat organelor de drept să-şi facă imediat datoria şi să aplice legea faţă de cei care au făcut acest gest inacceptabil", a declarat Pavel Filip.

Subliniem că după cele întâmplate, Donică s-a ascuns, însă a fost descoperit peste un timp de organele de drept și reținut pentru huliganism pentru 72 de ore.

Poliția a subliniat că la momentul reţinerii s-a decis efectuarea testului de alcoolemie, însă tânărul a refuzat procedura. Totodată, oamenii legii au relatat că Donică a mai fost reținut anterior pentru trafic de substanţe narcotice în proporții deosebit de mari, dar și pentru prepararea, păstrarea și vânzarea ștampilelor false.

Suspectul riscă pentru huliganism o amendă de la 4 la 14 mii de lei, 180-240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau privațiune de libertate de până la trei ani.

Tematic

Agresorul ministrului Finanțelor a fost reținut
Ministrul Finanţelor din Moldovei s-a ales cu o găleată de lapte în cap
Tagurile:
iertat, despăgubiri, lapte, găleată, Armașu, Donică, Pavel Filip


Știrile Zilei