19:15 22 Martie 2018
Chişinău0°C
În direct
Ploaie

Cât vor dura ploile şi cum va fi vremea în următoarele zile

© Sputnik/ Rodion Proca
Societate
Sa primesc un link scurt
47611

Serviciul Hidrometeorologic de stat şi-a revăzut parţial prognozele pentru acest sfârşit de săptămână, precizând că vom avea parte de ploi deosebit de puternice.

CHIŞINĂU, 8 oct — Sputnik. Serviciul a emis vineri o nouă avertizare meteorologică de vreme deosebit de rece şi precipitaţii abundente. Instituţia d profil a prelungit acţiunea codului galben de îngheţuri, pe alocuri puternice, până la data de 10 octombrie.

Astfel, pe parcursul zilei de sâmbătă, în raioanele centrale și de sud ale ţării vor cădea ploi puternice. Cantitatea acestora va fi de 15-25 de litri pe metru pătrat, izolat de 30-35 de litri.

Totodată, vântul din nord-vesti va prezenta intensificări de până la 15-20 m/s, izolat — 22 m/s.

Meteorologii avertizează de asemenea că, în intervalul 9-10 octombrie, în orele dimineții în raioanele de nord se prevăd înghețuri la suprafața solului cu intensitatea de —1..-2 grade Celsius.

Temperaturile maxime se vor încadra sâmbătă în ţară între +8..+12 grade, iar duminică acestea se vor varia între +12..+17 grade Celsius.

Săptămâna viitoare nu va aduce schimbări esenţiale ale vremii. Temperaturile nocturne vor fi deosebit de joase. În raioanele de nord, joi şi vineri, acestea vor oscila în jurul gradaţiei zero.

Cerul va fi acoperit de nori, sunt posibile ploi.

Tematic

Meteorologii au emis o nouă avertizare pentru zilele de vineri şi sâmbătă
Meteorologii avertizează: în Moldova vin înghețurile
Tagurile:
avertizare meteorologică, ploi abundente, vânt, îngheţ, Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei