03:22 23 Septembrie 2017
Chişinău+ 12°C
În direct
Drumuri

MTID a mai numărat odată drumurile Moldovei: acum avem de două ori mai multe

© Sputnik/ Мирослав Ротарь
Societate
Sa primesc un link scurt
63 0 0

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor intenționează să completeze lista drumurilor de importanță națională și locală.

CHIȘINĂU, 14 oct — Sputnik. În Moldova numărul drumurilor a crescut simțitor. Potrivit datelor Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID) al RM, numărul drumurilor de importanță națională a crescut de peste două ori, atingând cifra 159.

Conform datelor pentru anul 2000, când lista respectivă a fost actualizată ultima dată, în Moldova existau 67 de drumuri naționale. Numărul drumurilor de importanță locală nu a crescut atât de substanțial: 717 astăzi față de 705 în anul 2000.

MTID explică apariția noilor drumuri prin construirea intensă a acestora în perioada anilor 2001 — 2016. Instituţia intenționează să reactualizeze lista drumurilor pentru a stabili cine răspunde de întreținerea lor.

La începutul anului 2016 s-a anunţat că vor fi selectate companiile care să construiască drumul de ocolire la Slobozia Mare, şoseaua Porumbeni — Cimișlia, drumurile de ocolire la Comrat, lângă satul Bahmut și în jurul orașului Vulcănești.

Tematic

Vom construi noi drumuri pe bani împrumutaţi de la BM
Ședință de urgenţă la Transporturi: reparația unui drum național întârzie
Tagurile:
reînnoirea listei drumurilor din RM, nurarea drumurilor, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID) al RM, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei