03:23 23 Septembrie 2017
Chişinău+ 12°C
În direct
Președintele Rusiei Vladimir Putin

Putin i-a avertizat pe jurnaliști că pot deveni ținte ale serviciilor secrete

© Sputnik/ Сергей Гунеев
Societate
Sa primesc un link scurt
5710

Vladimir Putin i-a avertizat pe jurnaliștii care l-au însoțit la summit-ul BRICS că ar putea să devină ținte pentru serviciile secrete.

CHIȘINĂU, 16 oct — Sputnik. Președintele Rusiei Vladimir Putin i-a preîntâmpinat pe jurnaliști că ar putea fi ținte potențiale ale „elaborărilor unor anumite servicii secrete", informează RIA Novosti.

Declarația a fost făcută în contextul unor explicații privind activitatea unor servicii secrete din SUA.

„Am pornit de la a spune că SUA îi ascultă și îi urmăresc pe toți", le-a amintit Putin o declarație a sa anterioară.

Președintele rus a explicat de ce anume jurnaliștii sunt obiecte ale investigațiilor unor servicii speciale.

„Voi toți sunteți obiecte ale elaborărilor unor servicii secrete. Degeaba râdeți. Pentru că sunteți purtătorii anumitor informații. Voi faceți parte din echipa de jurnaliști care însoțește președintele și puteți să auziți ceva, să vedeți, să discutați cu cineva deschis și puneți în emisie ceea ce credeți sau presupuneți. Asta trezește un anumit interes, iar asta înseamnă că pe numele fiecăruia dintre voi poate fi deschis un dosar, probabil așa și este", a precizat Putin.

El a mai menționat că și discuțiile jurnaliștilor sunt adesea ascultate.

„Toate acestea sunt sistematizate, stocate și analizate. Iată cu ce se ocupă NSA (National Security Agency) din SUA. Serviciile secrete ruse activează strict în limitele legii, iar NSA, precum am aflat, încalcă chiar și legislația americană", a mai spus Putin.

Liderul de la Kremlin a mai adăugat că în Rusia serviciile speciale acționează în baza deciziilor judecătorești, în timp ce în SUA nu se recurge la acest gen de decizii. În opinia lui Putin, aceasta este diferența esențială în activitatea serviciilor ruse și americane.

Tematic

Putin a ratificat acordul privind amplasarea unui grup aviatic în Siria
Tagurile:
Jurnaliști, Investigații, ținte, Dosare, Avertisment, Servicii secrete, Putin, NSA, Putin, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei