11:34 24 Ianuarie 2018
Chişinău-10°C
În direct
Transport public

Reformă în transport: cum vor fi modificate unele rute municipale de microbuz

© Sputnik/ Евгений Панасенко
Societate
Sa primesc un link scurt
142 0 0

De la 1 decembrie 2016, microbuzele nr.125, 175 și 193 își vor modifica itinerarele. Primăria Chișinău a explicat cum va circula transportul public.

CHIȘINĂU, 25 nov — Sputnik. Primăria capitalei a intervenit iarăși cu corective în rutele unor microbuze din Chișinău. O dispoziție în acest sens a fost semnată de viceprimarul Nistor Grozavu, care îl ajută tot mai intens în ultima perioadă pe primarul Dorin Chirtoacă în administrarea Chișinăului.

De la 1 decembrie 2016, microbuzele nr.125, 175 și 193 își vor modifica itinerarele.

După cum se subliniază în textul dispoziției, această decizie a fost luată "la solicitarea locuitorilor din orașul Durlești și din sectorul Botanica al capitalei".

Astfel, itinerarele rutelor se schimbă după cum urmează:

Ruta nr. 125

Tur: în raza or. Durlești — de pe str. Nicolae Testemițanu pe str. Alexandru cel Bun, str. Livezilor, drumul de acces spre str. Nicolae Gribov, str. Nicolae Gribov și în continuare pe traseul stabilit.

Retur: în raza or. Durlești — de pe str. Nicolae Gribov pe drumul de acces spre str. Livezilor, str. Livezilor, str. Alexandru cel Bun și str. Nicolae Testemițanu,

Ruta nr. 175

Tur: de pe str. Burebista pe str. Independenței, bd. Traian, bd. Dacia, str. București și în continuare pe traseul stabilit.

Ruta nr. 193

Retur: în raza or. Chișinău — de pe str. București pe str. Alexei Șciusev, str. Constantin Stere, str. Vasile Lupu și în continuare pe traseul stabilit.

Rtele microbuzelor se modifică destul de des în capitală. Chișinăuienii nici nu reușesc să se obișnuiască cu schimbările pe care le operează primăria în privința organizării circulației transportului public. Alteori, administrația orașului renunță în general la unele rute. Potrivit reformei transportului efectuate de primarul Dorin Chirtoacă, au fost anulate deja rutele 102, 104, 105, 107, 109, 110, 111, 115,130, 136, 155 și 160.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Decis: ruta de troleibuz Nr. 1 a fost anulată
În Chişinău „a fost anulat” transportul public de pasageri
Tagurile:
Dorin Chirtoacă, transport, rută, modificare, itinerare, microbuze, Chișinău
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei