23:13 18 August 2019
În direct
  • EUR19.51
  • USD17.50
  • RUB0.26
  • RON4.13
  • UAH0.69
Dorin Chirtoacă

Chirtoacă despre otrăvirea copiilor: mi-am pierdut tinerețea luptând cu corupția

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
Dosarul produselor alterate: copii otrăviți de funcționarii corupți (22)
12402

Șefii direcțiilor educație din Chișinău au fost demiși. Iar primarul capitalei, comentând situația creată în urma depistării produselor alterate în grădinițe, a declarat în fața jurnaliștilor că mass-media îl critică neîntemeiat.

CHIȘINĂU, 28 nov — Sputnik. Primăria capitalei va demara o investigație internă în legătură cu livrarea produselor de proastă calitate în grădinițele din Chișinău, a declarat luni edilul orașului, Dorin Chirtoacă.

Funcționari din cadru a cinci direcții teritoriale de educație, tineret și sport din Chișinău și persoane juridice sunt suspectate de intoxicarea intenționată a copiilor din grădinițele și școlile din capitală cu produse alimentare alterate. Săptămâna trecută, colaboratorii CNA au reținut în acest dosar 20 de persoane. Bogdan Zumbreanu, șeful direcției urmărire penală a CNA, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că vor fi audiați 23 de suspecți. Dintre cele 18 persoane reținute joia trecută, 11 sunt funcționari publici, printre care și șeful direcției aprovizionare cu produse alimentare de la Ministerul Apărării, precum și  șapte agenți economici.

În cadrul ședinței operative de la primărie, Chirtoacă s-a arătat indignat de faptul că în jurul acestui caz cu privire la licitațiile trucate în mass-media au apărut mai multe critici la adresa sa.

Eu mi-am sacrificat tinerețea ca să schimb ceva în Moldova și în Chişinău. Încă nu știu cu ce mă voi alege eu în urmă la asta!”, dând de înțeles că ar fi amenințat.

Grupul de lucru care va efectuarea investigația internă este condus de Mihai Moldovanu, șeful Direcției Sănătate Chișinău. Acesta a menționat că  pe perioada cercetărilor șefii direcțiilor educație vor fi înlăturați temporar din funcție.

Se pare totuși că aceștia nu vor mai reveni la posturile lor. Moldovanu a menționat că nici unul dintre șefii de direcții nu are șanse să fie restabilit în funcție. Potrivit acestuia, faptele descoperite sunt deja o mărturie că funcționarii respectivi nu au fost în stare să asigure buna funcționare a departamentelor pe care le-au condus.

Este curios faptul că autoritățile capitalei au făcut publică decizia lor de a investiga acest caz după ce un grup de părinți au protestat chiar în sala de ședințe a primăriei capitalei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Тема:
Dosarul produselor alterate: copii otrăviți de funcționarii corupți (22)

Tematic

Drama copiilor, în țara ticăloșilor
Imagini de coșmar: produsele din care era gătită hrana copiilor la grădinițe
Copiii din grădinițele capitalei erau otrăviți conștient de funcționari corupți
Tagurile:
funcționari publici reținuți, alimente alterate, grădinițe, școli, dosar penal, Primăria Chișinău, Dorin Chirtoacă, Chișinău


Știrile Zilei