12:51 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
18010

Vandalii au distrus lespezile de pe morminte. Un caz similar a mai fost înregistrat și în octombrie, atunci fiind intentat un dosar penal. S-ar putea ca acum să fie vorba de aceleași plăci funerare.

CHIȘINĂU, 1 dec — Sputnik. Câteva monumente funerare au fost vandalizate la cimitirul Sfântul Lazăr (Doina) din capitală. Un martor a postat pe internet imagini cu lespezile distruse.

Poliția din Chișinău a confirmat pentru Sputnik că la cimitir au fost distruse plăcile funerare de pe câteva morminte. Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, Natalia Stati, un caz similar a fost înregistrat și în octombrie, atunci fiind intentat un dosar penal. Interlocutoarea presupune că acum ar putea fi vorba de aceleași morminte.

"În octombrie au mai avut loc astfel de incidente, atunci a fost pornit un dosar penal conform articolului 222 din Codul Penal. Este posibil ca monumente distruse să fie anume cele în privința cărora se fac cercetări", a declarat Stati.

Ea a concretizat că în octombrie se știa doar despre trei plăci funerare distruse. Potrivit interlocutoarei, rudele au fost găsite, dar la momentul venirii poliției acestea nu se aflau acasă.

Stati a precizat că persoanele care au vandalizat mormintele riscă între 180 și 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau detenție până la un an. Sau, după cum susține Stati, ei vor trebui să plătească o amendă de la 200 până la 500 de unități convenționale, în aceste cazuri unitatea convențională fiind egală, conform legii, cu 20 de lei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Primăria Chişinău răscoleşte mormântul lui Carol Schmidt
Bătaie în cimitir, soldată cu trei morţi
Tagurile:
poliția, Natalai Stati, vandalizate, Sfântul Lazăr, Cimitir, morminte, Chișinău

Știrile Zilei