20:59 19 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.45
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
Societate
Sa primesc un link scurt
138 0 0

Doi pacienți au snopit în bătăi un medic de la Dispensarul Republican de Narcologie. Ministerul Sănătății s-a autosesizat și a demarat cercetarea acestui incident.

CHIȘINĂU, 8 nov – Sputnik. Ministerul Sănătății a constituit un grup de lucru care va cerceta cazul de violență comisă asupra medicului de la Dispensarul Republican de Narcologie din Capitală, care a fost spitalizat în stare gravă după ce a fost bătut de doi pacienți.

Anterior, a fost vehiculată informația că medicul care a fost bătut de doi pacienți ar fi fost adus în comă la Centrul National Stiintifico-Practic de Medicina Urgenta. Ulterior au apărut informații că medicul a ieșit din comă și starea lui s-a stabilizat.

”Actele de violență asupra personalului medical sunt inadmisibile și condamnabile. Astfel, în urma ultimelor incidente de acest gen, Ministerul Sănătății a inițiat un grup de lucru format din mai mulți medici și reprezentanți ai sindicatelor, care va elabora un regulament privind înăsprirea măsurilor de securitate în cadrul instituțiilor medicale.”, se arată în mesajul Ministerului Sănătății.

Potrivit Ministerului, la Dispensarul Republican de Narcologie sunt internați pacienți cu probleme de sănătate specifice, inclusiv psihoze, iar cadrele medicale sunt supuse unui risc sporit de a fi agresați, ceea ce s-a și întâmplat în acest caz.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Numărul de cazuri de violență faţă de copii, în descreștere
Desenele animate „Tom şi Jerry", cauza violențelor din Orientul Mijlociu
Expert: consumului de droguri creşte alarmant şi are tendinţe de "întinerire"
Tagurile:
doctor, grup de lucru, bătaie, Comă, pacient, violență, medic, Dispensarul Republican de Narcologie, Ministerul Sănătăţii


Știrile Zilei