18:53 21 Martie 2018
Chişinău+ 0°C
În direct
Prostituție

Cetățeni străini au obligat o moldoveancă să se prostitueze în România

© Flickr/ ALlisson H
Societate
Sa primesc un link scurt
13210

Patru cetățeni străini au convins prin înșelăciune o moldoveancă din Cahul să plece în România, obligând-o acolo să presteze servicii sexuale, după care i-au cerut să le restituie banii cheltuiți cu transportarea ei la Galați.

CHIȘINĂU, 16 dec — Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală și a expediat în judecată cauza penală de învinuire a doi cetățeni ai Ucrainei și doi ai României, suspectați de traficarea unei femei în scop de exploatare sexuală în România.

În comunicatul Procuraturii Generale se menționează că, în perioada aprilie — mai anul curent, inculpații au recrutat o femeie din Cahul pe care au transportat-o, sub un pretext inventat, în orașul Galaţi, unde aceasta a acordat servicii sexuale mai multor persoane. După ce a revenit acasă, victima a fost obligată de către inculpați să le restituie o parte din cheltuielile suportate de ei pentru transportarea în România.

În luna iulie curent, inculpații au încercat iarăși să traficheze victima, dar și o altă persoană din anturajul acesteia, însă femeia a anunțat oamenii legii, după care toți cei patru cetățeni străini au fost reținuți de procurori și colaboratorii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane. În timpul reținerii, s-a constatat că unul dintre aceștia avea acte false.

La moment, doi dintre inculpați se află în arest preventiv, iar ceilalți au interdicția de a părăsi țara. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă pedeapsa cu închisoarea pe un termen de până la 15 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

A fost publicat topul statelor în care sunt traficaţi cetăţenii moldoveni
Cum să nu ajungem victime ale traficanților de carne vie
Tânără din Moldova, racolată pentru a practica prostituția
Tagurile:
restituirea banilor, practicarea prostiruției, recrutare femei, cetățeni străini, pedeapsa cu închisoare, arest preventiv, victimă, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei