18:53 21 Martie 2018
Chişinău+ 0°C
În direct
Polita medicina

Parlamentul Moldovei a stabilit cât va costa polița medicală în anul 2017

© Sputnik/ Мирослав Ротарь
Societate
Sa primesc un link scurt
37310

Parlamentul RM a examinat vineri proiectul de lege cu privire la fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală pentru anul 2017

CHIȘINĂU, 16 dec — Sputnik. În anul 2017, costul poliței de asigurare medicală obligatorie va rămâne același. O decizie în acest sens a fost aprobată vineri la ședința Parlamentului RM. Astfel, polița de asigurare medicală va costa în anul viitor 4056 lei.

În partea explicativă a documentului se menționează că, ținând cont de situația actuală, adică abaterea de la prevederile legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistenţă medicală, proiectul prevede ca prețul poliței de asigurare să rămână la nivelul anului 2015 sau 4056 lei.

Potrivit deputatei Valentina Stratan, cetățenii Moldovei care se află 183 de zile peste hotare vor putea să-și perfecteze polița de asigurare pe parcursul primelor trei luni ale anului 2017 cu o reducere de 50%. În următoarele nouă luni ei vor putea obține polița fără nici o amendă, cum prevede legea pentru restul cetățenilor Moldovei.

Conform proiectului, partea de venituri a fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală va constitui în anul viitor 6,14 miliarde de lei, iar partea de cheltuieli — 6,23 miliarde de lei. Astfel, deficitul va ajunge până la 92,79 milioane de lei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

IPRE propune recompensarea celor care nu au folosit polița medicală
Există vreo alternativă pentru polița medicală în Moldova?
Tagurile:
2017, cost, aprobat, poliță medicala, Parlamentul RM, Valentina Stratan, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei