17:45 04 August 2020
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.67
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
120 0 0

La o lună după scandalul legat de achiziționarea produselor alterate în grădinițele și școlile din capitală, șefa Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a declarat că părăsește postul.

CHIȘINĂU, 26 dec — Sputnik. Șefa Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS), Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a declarat luni în cadrul ședinței serviciilor municipale că pleacă din funcție.

La sfârșitul lunii noiembrie, colaboratorii Centrului Național Anticorupție (CNA) au reținut 17 persoane învinuite de achiziționarea produselor alimentare alterate pentru grădinițele și școlile din capitală. Conform lui Bogdan Zumbreanu, șeful Direcției Urmărire Penală a CNA, în această schemă au fost implicați conducători și funcționari de la toate cele cinci direcții de educație, tineret și sport din Chișinău, precum și un șir de agenți economici. Nagnibeda-Tverdovleb a respins acuzația de participare a sa în această schemă.

Șefa DGETS a declarat că, personal, nu este implicată și nu a participat în această afacere și că regretă cele întâmplate deoarece și ea este mamă și bunică, iar scandalul respectiv este unul regretabil. Fostul funcționar a mai punctat că nu și-a imaginat un asemenea final al activității sale de 10 ani în funcția respectivă. Totodată, Nagnibeda-Tverdovleb le-a mulțumit tuturor persoanelor alături de care a activat și a precizat că își va relua activitatea de pedagog.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Învinuiții în dosarul produselor alterate vor să scape de arest
Fruntașii PL au dirijat schema produselor alterate pentru copiii din Chișinău
Chirtoacă nu crede în vinovăția subalternilor în ”dosarul produselor alterate”
Tagurile:
șefa DGETS, produse alterate, funcție, plecare, grădinițe, scandal, școli, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport (DGETS), Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, Chișinău


Știrile Zilei