14:53 19 Martie 2018
Chişinău-7°C
În direct
Ședință de judecată, imagine simbol

O judecătoare cu bucluc, dată pe mâna Procuraturii

© Sputnik/ Сергей Пивоваров
Societate
Sa primesc un link scurt
12520

Mai mulți locuitori ai raionului Drochia s-au plâns pe o judecătoare care ar fi estorcat milioane de lei prin înșelăciune, iar Procuratura Generală urmează să inițieze un dosar penal.

CHIȘINĂU, 27 dec — Sputnik. O judecătoare de la Judecătoria Drochia va fi cercetată penal. Procurorul General, Eduard Harunjen, a primit acordul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) la pornirea urmăririi penale şi tragerea acesteia la răspundere.

Aceasta este suspectată de „escrocherie în proporţii deosebit de mari" şi „fals în declaraţii".

Procurorii au inițiat cauza penală în în baza unei plângeri colective, depuse de către un grup de locuitori ai raionului Drochia. potrivit autorilor plângerii, în intervalul anilor 2014 — 2015, sub diferite pretexte inventate, judecătoarea ar fi dobândit prin înşelăciune şi abuz de încredere de la mai multe persoane sume impunătoare de bani. Magistrata ar fi primit de la victime 65 de mii euro şi 1,1 milioane de lei. Aceste sume judecătoarea le-a utilizat în scopuri personale.

Conform datelor prezentate de Autoritatea Naţională de Integritate, judecătoarea ar fi comis fals în declaraţii, atunci când nu a reflectat la capitolul „datorii" din declaraţiile sale cu privire la venituri pentru anii 2014 şi 2015 banii împrumutați de la victime.

Procurorul general urmează să inițieze urmărirea penală a judecătoarei şi să dispună efectuarea tuturor acţiunilor procesuale pentru cercetarea completă şi obiectivă a cazului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

FinComBank confirmă: există dosar penal pe cazul furtului din safeuri (audio)
Dosar nou la Curtea de Apel pe numele lui Vladimir Filat
Un judecător riscă puşcărie pentru eliberarea înainte de termen a unui criminal
Tagurile:
cercetată, Judecătoare, Drochia, Eduard Harunjen, penal, Autoritatea Naţională de Integritate, Republica Moldova, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei