07:24 22 Aprilie 2018
Chişinău+ 17°C
În direct
В Сочи появился первый в стране бэби-бокс для подкидышей

Strigător la cer: bebeluș de 12 zile, vândut de moldoveni unei nemțoaice

© Sputnik / Михаил Мокрушин
Societate
Sa primesc un link scurt
174040

Polițiștii de frontieră au reținut trei persoane, doi moldoveni, care au și cetățenia României, şi o cetăţeană a Germaniei, care încercau să scoată ilegal din ţară un copil de doar 12 zile. Potrivit publika.md, cei trei infractori și bebelușul au fost opriți la punctul de trecere a frontierei Leușeni.

CHIȘINĂU, 15 feb — Sputnik. Potrivit informaţiilor prezentate de autorități, suspecţii au prezentat o procură eliberată de un notar din oraşul Bălţi, prin care tatăl bebelușului și-a dat consimțământul ca femeia din Germania să-l însoțească pe bebeluş la odihnă începând cu data de10 martie.

Tatăl bebelușului este o persoană certată cu legea, recent întors din penitenciar, unde a ispăşit pedeapsa pentru tâlhărie şi mai are încă alţi trei copii.

Familia din care provine bebeluşul este una extrem de săracă.

Poliţiştilor de frontieră li s-a părut suspect că acest copil, care a fost născut acum 12 zile și care are paşaport de doar 5 zile, este însoțit de cetățeanca străină la "odihnă".

Nemţoaica a intrat în Republica Moldova în data de 25 ianuarie.

Din discuțiile cu suspecţii, s-a constatat faptul că acest bebeluș a fost vândut de către membrii familiei vulnerabile.

PCCOCS a intentat un dosar penal, iar procurorul Alina Nicolaev a declarat pentru Publika TV: "Este intentat un dosar penal pentru scoaterea ilegală a unui copil din ţară. PCCOCS întreprinde toate măsurile speciale pentru a stabili toate circumstanţele comiterii infracţiunii".

Și șeful Poliţiei de Frontieră, Fredolin Lecari, a confirmat că ceţăţeana germană şi cei doi moldoveni au încercat să scoată din ţară un bebeluş de doar 12 zile: "Paşaportul era perfectat de doar 5 zile. S-a format un grup de lucru pentru a ancheta mai departe această situaţie. Copilul este la punctul de trecere a frontierei Sculeni. În scur timp va fi transportat la Chişinău şi va fi plasat într-un centru de plasament", a spus Fredolin Lecari.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Caz strigător la cer: copilă de opt ani violată de un bărbat de 51 de ani
Halucinant: Reacția autorităților în cazul tinerei cu copilul mort în burtă
Tagurile:
copil vândut, bebeluș, bani, Alina Nicolaev, Fredolin Lecari, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei