05:23 21 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.52
  • USD16.88
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.64
Bebeluș și sora medicală

Procurorii o suspectează de crimă și pe mama bebelușului vândut unei nemțoaice

© Sputnik / Игорь Зарембо
Societate
Sa primesc un link scurt
20120

Procurorii au anunțat că mama copilului care a fost vândut unui cetățean străin a fost reținută pentru 72 de ore.

CHIȘINĂU, 17 feb — Sputnik. Șeful-adjunct interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Valeriu Bodean, a declarat pentru presa de la Chișinău că oamenii legii au reținut-o și pe mama sugarului care a fost vândut unei cetățene a Germaniei în cea de-a douăsprezecea zi a vieții sale.

Ea este bănuită, alături de soțul său și alți doi suspecți, de scoaterea ilegală a copilului din Republica Moldova.

Cei doi mai au trei copii care urmează să fie plasați într-un centru de plasament din municipiul Bălți.

Amintim că miercuri, ziua amiaza mare, la ora 14.30, la punctul de trecere a frontierei de la Leușeni, s-au prezentat trei indivizi, o cetățeană a Germaniei, în vârstă de 38 de ani, și doi bărbați care dețin cetățenie dublă: a Republicii Moldova și României și, respectiv, bebelușul de 12 zile. Cei trei au prezentat o procură autentificată de un notar din Bălți, prin care tatăl biologic al copilului își dădea acordul ca acesta "să fie însoțit la odihnă peste hotare" de cetățeana Germaniei, începând cu data de10 martie.

Tatăl bebelușului este o persoană certată cu legea, recent întors din penitenciar, unde a ispăşit pedeapsa pentru tâlhărie şi mai are încă alţi trei copii. Totodată, familia din care provine bebeluşul este una extrem de săracă. Poliţiştilor de frontieră li s-a părut suspect că acest copil, care a fost născut acum 12 zile și care are paşaport de doar 5 zile, este însoțit de cetățeanca străină la "odihnă". Nemţoaica a intrat în Republica Moldova în data de 25 ianuarie. Din discuțiile cu suspecţii, s-a constatat faptul că acest bebeluș a fost vândut de către membrii familiei vulnerabile.

Procuratura a intentat un dosar penal iar dacă suspecții vor fi găsiți vinovați aceștia riscă, în conformitate cu articolul 207 al Codului Penal, de la 2 la 6 ani de pușcărie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Strigător la cer: bebeluș de 12 zile, vândut de moldoveni unei nemțoaice
Caz strigător la cer: copilă de opt ani violată de un bărbat de 51 de ani
Tagurile:
nemțoaică, german, cetățean străin, vândut, bebeluș, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Valeriu Bodean, Germania, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei