13:42 22 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.61
  • RUB0.29
  • RON4.09
  • UAH0.73
Societate
Sa primesc un link scurt
58 0 0

În doar 48 de ore, vameșii moldoveni au prevenit șapte tentative de scoatere ilegală din țară a peste 70 de mii de țigarete

CHIȘINĂU, 24 feb — Sputnik. Angajații Serviciului Vamal au prevenit în ultimele 48 de ore șapte tentative de scoatere ilegală din țară a produselor de tutungerie nedeclarate. Vameșii au depistat 71 de mii 520 de țigarete de diverse mărci, cu timbru de acciz al Republicii Moldova. În patru cazuri au fost implicați patrupezii de la Centrul Chinologic al Serviciului Vamal.

Primele două cazuri au fost înregistrate pe 22 februarie, la Vama Sculeni. Vameșii au depistat 6mii 740 de țigarete nedeclarate, de diverse mărci, care erau ascunse în autoturismele conduse de  doi bărbați originari din raionului Ungheni.

Câteva ore mai târziu, vameșii de la Leușeni au supus unui control detaliat un microbuz care transporta pasageri și colete în Italia. În cadrul verificărilor au fost descoperite 24 de mii 780 de țigarete. Alte 6 mii de țigarete nedeclarate au fost depistate de vameșii de la Leușeni în dimineața zilei de vineri, 24 februarie. Bunurile erau ascunse în roata de rezervă a unui Volkswagen Transporter, conducătorul căruia optase pentru Coridorul Verde.

Același număr de țigarete a fost găsit și de inspectorii postului vamal Cahul. Acestea erau ascunse în rezervorul de combustibil al autoturismului condus de un cetățean al Republicii Moldova în vârstă de 34 de ani.

Țigări
© Photo : customs.gov.md
Țigări

Produse de tutungerie nedeclarate au fost depistate și pe Aeroportul Chișinău. Doi tineri, cu vârste de 23 și 24 de ani, pasageri ai cursei Chișinău-Varșovia-Londra, au încercat să scoată din țară 14 mii de țigarete marca ”Marlboro”, însă au fost reținuți.

Potrivit prevederilor Codului Contravențional, persoanele implicate vor achita amenzi în valoare totală de 21 de mii de lei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Lovitură grea pentru contrabanda cu țigări din Republica Moldova
Mii de pachete de țigări, depistate de un câine la frontiera moldo-română
Presa română despre afacerile cu țigări și firmele de la Iași ale lui Filat
Tagurile:
spaima, tentativă, câine, vameș, țigări, contrabandă, Serviciul Vamal


Știrile Zilei