18:05 04 August 2020
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.67
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
7432

Clericii Patriarhiei Ruse consideră că trupul neînsuflețit al liderului revoluției din 1917 trebuie evacuat din Piața Roșie

CHIȘINĂU, 22 mart — Sputnik. Clericii Bisericii Ortodoxe Ruse consideră că trupul lui Vladimir Lenin trebuie să fie înhumat, scrie rt.com.

O astfel de declarație a fost făcut de șeful Comisiei Sinodale pentru Relațiile dintre Biserică, Presă și Societate, Vladimir Legoida.

„Cred că Lenin trebuie să fie scos (din Mauzoleu n.r.) și sunt convins că această problemă va fi soluționată, mai devreme sau mai târziu”, a declarat Legoida la un post de televiziune din Rusia.

În același timp el a menționat că acest lucru trebuie să se întâmplă atunci când „nu va mai provoca dezbinări”.

În 12 martie Biserica Ortodoxă Rusă din Afara Rusiei (BORR) a cerut scoaterea cadavrului lui Vladimir Lenin din Piața Roșie.

În același timp, BORR a declarat că orașele, regiunile și străzile ce poartă numele liderului bolșevic trebuie să-și recapete denumirile istorice.

Reamintim că în 2017 se împlinesc 100 de ani de la revoluția bolșevică din 1917, în urma căreia a fost asasinată familia împăratului rus, iar Rusia a intrat în cea mai sângeroasă perioada din întreaga sa istorie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Marea majoritate a ruşilor vor să-l îngroape pe Lenin
Ideea scoaterii lui Lenin din Piața Roșie l-a scos din sărite pe Ziuganov
Tagurile:
trup, Piața Roșie, Mausoleu, Vladimir Lenin, eliminare, cadavru, Biserica Ortodoxă Greacă, Vladimir Legoida, Vladimir Lenin, Rusia


Știrile Zilei