08:22 20 Mai 2019
În direct
  • EUR20.03
  • USD17.94
  • RUB0.28
  • RON4.21
  • UAH0.68
Fotografie simbol: reținere

Trei studenți de la drept au jefuit un microbuz cu colete pentru cei din Italia

© Photo: Facebook / Unitatea de Gardă (Captura video)
Societate
Sa primesc un link scurt
389530

Din cauza ninsorilor abundente și a lapoviței care s-au abătut în zilele de 20 și 21 aprilie asupra Republicii Moldova și care au provocat un adevărat prăpăd în Capitală, dar și în alte localități, opinia publică aproape că nu a observat o știre extrem de gravă, care depășește imaginația oricărui dintre noi.

CHIȘINĂU, 23 apr — Sputnik. Poliția a anunțat că la începutul lunii câteva persoane au comis un atac tâlhăresc asupra șefului unui microbuz ce transporta colete pentru moldovenii din Italia. Bandiții i-au luat șoferului microbuzul, coletele și banii.

"Ofițerii Direcției Combaterea Crimei Grave și Centrului de Analiză a Informațiilor al Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție din Hâncești și Procuratura raionului Hâncești, au reținut în dimineața zilei de 20 aprilie 2017, patru locuitori ai Capitalei, bănuiți de comiterea atacului tâlhăresc și sustragerea unui microbuz ce transporta colete din Italia", anunță responsabilii din cadrul Inspectoratului General de Poliției într-un comunicat de presă.

Crima a avut loc în data de 5 aprilie, în satul Buţeni, raionul Hâncești. Suspecții cu cagule pe cap, l-au atacat pe șoferul microbuzului care tocmai oprise pentru a prelua de la o femeie un colet pentru a fi transmis în Italia.

În urma investigațiilor s-a stabilit că victima a fost amenințată cu un obiect asemănător cu un pistol, fiind impus să predea transportul, bunurile și mijloacele bănești pe care le avea, după care bănuiții s-au deplasat într-o direcție necunoscută. Câteva ore mai târziu, oamenii legii au găsit vehiculul, abandonat în preajma unui câmp agricol din raionul Ialoveni.

Bănuiții au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore. Aceștia au vârstele cuprinse între 20-23 de ani. Și culmea, trei dintre ei sunt studenți ai facultății de drept la o universitate din Capitală.

aparate de comunicare arme
aparate de comunicare arme

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile bănuiților, au fost depistate și ridicate substanțe narcotice, un dispozitiv artizanal destinat pentru cultivarea drogurilor, precum și mijloace bănești, proveniența cărora se presupune a fi din activitatea ilegală de comercializare a drogurilor.

Dacă le vor fi dovedită vinovăția, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare până la 10 ani.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Abonații rețelelor de telefonie din Moldova, jefuiți de o grupare criminală
Tagurile:
studenți la drept, bandiți, jaf, moldoveni, colete, microbuze, Italia, Hâncești, Ialoveni, Chișinău
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei