23:01 21 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Cristina Parhomenco

Procurorii nu vor contesta sentința dată asasinilor Cristinei Parhomenco

© Facebook / Кристина Пархоменко
Societate
Sa primesc un link scurt
Omorul adolescentei de la Strășeni: șoc și multe semne de întrebare (23)
155 0 0

Șocant: Termenul de detenție dat minorilor care au asasinat-o pe Cristina Parhomenco va rămâne neschimbat, deși părinții victimei nu sunt de acord cu sentința dată.

CHIȘINĂU, 27 apr — Sputnik. Partea acuzării nu intenționează să conteste sentința pronunțată în privința asasinilor Cristinei Parhomenco, a declarat joi, pentru Sputnik Moldova, procurorul Alexandru Rață care instrumentează acest caz.

În dosarul privind omorul minorei au fost cercetați patru adolescenți, cu vârste de 13, 15, 16 și 17 ani. Doi dintre aceștia au fost reținuți la câteva zile după depistarea cadavrului fetei, fiind plasați imediat în izolatorul de anchetă. Al treilea, care nu are încă 14 ani, vârstă la care poate fi tras la răspundere pentru infracțiunea comisă, a scăpat cu o amendă.

închisoare
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Cel mai mare dintre ei a fugit și a fost dat în urmărire. Ulterior, a fost reținut la granița cu Ungaria.

Miercuri, 26 aprilie, acest caz răsunător care a șocat nu doar orașul Strășeni, ci întreaga țară, a fost închis. Judecata a pronunțat sentința pentru cei trei făptași minori: fiecare va sta după gratii câte 6 ani și 8 luni.

„Nu, procurorii nu intenționează (să conteste — nota red.) acest lucru. Deoarece acesta este termenul-limită de pedeapsă prevăzut pentru inculpați. Aceștia au colaborat cu ancheta. Conform legii, în asemenea cazuri avem dreptul să cerem doar acest termen, care a fost stabilit", a spus procurorul.

Omul legii a menționat că nici în privința adolescentului de 17 ani, partea acuzării nu are de gând să atace decizia de judecată.

„Și el este un minor, nu a împlinit 18 ani. Da, el nu a colaborat cu ancheta, însă la judecată și-a recunoscut vina și a povestit totul cum s-a întâmplat", a adăugat Rață.

Procurorul a spus că avocatul părții vătămate intenționa să atace decizia instanței de judecată.

„Dar nu este sigur dacă va face acest lucru sau nu. Cum vor proceda ceilalți, nu știu", a conchis procurorul Rață.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Тема:
Omorul adolescentei de la Strășeni: șoc și multe semne de întrebare (23)

Tematic

Procurorul a oferit detalii despre moartea Cristinei Parhomenco
Tagurile:
ucigasii cristinei parhomenco, contestă sentința, asasini, adolescenți, procurori, Alexandru Rață, Cristina Parhomenco, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei