07:08 24 Mai 2018
Chişinău+ 16°C
În direct
Reținere, infractor, cătușe

Polițiști atacați la Piața Centrală: au început reținerile - VIDEO

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Societate
Sa primesc un link scurt
71 0 0

Confruntările dintre comercianții ambulanți și polițiști, care au avut loc acum câteva zile în preajma Pieței Centrale din Chișinău, s-au soldat cu reținerea câtorva persoane

CHIȘINĂU, 19 iun — Sputnik. Șeful adjunct al Poliției Capitalei, Silviu Mușuc, a comunicat, luni, că cinci persoane au fost reținute după ciocnirile care s-au produs săptămâna trecută în preajma Pieței Centrale între comercianții ambulanți și polițiști.

Joia trecută, în jurul orei trei dimineața, comercianții s-au încăierat cu carabinierii veniți să demonteze tarabele improvizate. Vânzătorii ambulanți au aruncat în polițiști cu diferite obiecte, inclusiv fragmente din mesele de metal. Au fost răniți trei carabinieri.

„La moment, sunt reținute cinci persoane: una pentru 30 de zile, trei pentru 72 de ore, iar o persoană a fost plasată în arest la domiciliu", a spus Mușuc.

Potrivit acestuia, persoanele respective riscă până la trei ani de detenție.

La ora actuală, un număr important de polițiști asigură ordinea publică și nu le permite vânzătorilor neautorizați să-și expună marfa în stradă. În primele trei zile a fost instaurată ordinea pe străzile Armenească, Varlaam, și Bulgară, iar duminică și pe strada Tighina.

Reprezentantul administrației Pieței Centrale a declarat, la rândul său, că, de joi până sâmbătă, au fost ocupate practic toate locurile la tarabele unde se vând fructe și legume.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Tematic

Bătaie în preajma Pieței Centrale. Vânzătorii declară război forțelor de ordine
Poliția menține filtrele în jurul Pieței Centrale din Chișinău
Tagurile:
altercație, comerciant, carabinieri, comerț stradal, Piața Centrală, interzicere, Silviu Mușuc, Chișinău
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei