10:23 26 Aprilie 2018
Chişinău+ 18°C
În direct
transport microbuse

Peste 70% din microbuzele care transportă pasageri vor fi scoase din circulație

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Societate
Sa primesc un link scurt
Știri din Parlamentul Moldovei (161)
69120

Circa 70 la sută dintre microbuzele din Republica Moldova care transportă în prezent pasageri au fost reutilate

CHIȘINĂU, 12 iul – Sputnik. Microbuzele destinate transportului de marfă, reutilate în vehicule pentru transportarea de persoane, vor fi scoase în afara legii în Moldova. Un proiect de lege în aceste sens a fost avizat, miercuri, de Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități.

Documentul prevede ca aceste vehicule să fie interzise din 1 septembrie 2020. Inițial, autorii proiectului au propus ca acest tip de transport să fie scos din circuit din 1 iunie 2017.

”Cu părere de rău, transportatorii nu au fost gata de aceste modificări în esență”, a declarat deputatul Sergiu Sârbu, unul dintre autorii inițiativei legislative, care a propus prelungirea termenului de exploatare a vehiculelor reutilate pentru transportul de pasageri cu încă trei ani.

”Din păcate, 70 la sută din toate mijloacele destinate transportului de pasageri sunt reutilate. Astfel, dacă nu modificăm termenul, atunci 70 la sută din tot transportul public va fi blocat și nu vom avea cu ce să-l înlocuim”, a declarat deputatul.

Astfel, potrivit modificărilor propuse la Codul transporturilor rutiere, la efectuarea transportului rutier de persoane contra cost se interzice utilizarea vehiculelor reutilate din vehicule destinate transportului de marfă în vehicule destinate transporturilor de persoane. Această normă va intra în vigoare în anul 2020. 

Тема:
Știri din Parlamentul Moldovei (161)

Tematic

Atenție șoferi! Din 30 iunie, noi reguli de circulație rutieră
Atenție șoferi! La toate intrările în Chișinău au apărut indicatoare rutiere noi
Tagurile:
transport contra cost, microbuze reutilate, transport de pasageri, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei