00:18 24 Aprilie 2018
Chişinău+ 19°C
În direct
Chișinău, strada Alexandru Lăpușneanu

Oameni ai străzii se adăpostesc într-o locuință de zeci de mii de euro

© Sputnik / Cristina Bumbu-Dănuță
Societate
Sa primesc un link scurt
114541

Apartamentul cu o suprafață de peste 100 de metri pătrați și o valoare care depășește câteva zeci de mii de euro a ajuns locuință gratuită pentru câțiva oameni ai străzii

CHIȘINĂU, 13 iul — Sputnik, Cristina Bumbu-Dănuță. Chiar în centrul Chișinăului, pe strada Alexandru Lăpușneanu, ceva mai sus de bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, vizavi de Curtea Constituțională, un apartament amplasat într-o casă la sol, lăsat în voia sorții după ce proprietarul a plecat peste hotare, este adăpost pentru câțiva oameni ai străzii.

Pentru ei vodca este și mâncare, și băutură. Vecinii sunt nemulțumiți de dezastrul pe care-l lasă în urma lor acești bătuți de soartă, dar nu au încotro. Au încercat să blocheze intrarea în locuință, dar fără succes. Bârnele bătute în geamuri le sunt de mare folos vagabonzilor, aceștia le folosesc ca lemn pentru foc atunci când se gândesc să-și pregătească un terci sau o zeamă. Poliția a fost chemată de nenumărate ori, dar problema a rămas nesoluționată.

 • Casă părăsită, Chișinău, strada Alexandru Lăpușneanu
  Casă părăsită, Chișinău, strada Alexandru Lăpușneanu
  © Sputnik / Cristina Bumbu-Dănuță
 • Casă părăsită în centrul Chișinăului
  Casă părăsită în centrul Chișinăului
  © Sputnik / Cristina Bumbu-Dănuță
 • Casă părăsită. Chișinău, strada Alexandru Lăpușneanu
  Casă părăsită. Chișinău, strada Alexandru Lăpușneanu
  © Sputnik / Cristina Bumbu-Dănuță
1 / 3
© Sputnik / Cristina Bumbu-Dănuță
Casă părăsită, Chișinău, strada Alexandru Lăpușneanu

Alături sunt construite alte câteva locuințe, cu o ogradă comună, iar proprietarii lasă deseori ușile deschise pentru a aerisi încăperile, dar păzea. Se trezesc cu un om amețit de-a binele, care miroase rău a alcool, chiar în casa lor.

Una dintre locatare îmi povestește cu groază cum s-a pomenit cu un vagabond trecut de 50 de ani, în stare de ebrietate, în propria bucătărie. Bărbatul a intrat nestingherit și s-a apucat să înfulece din mâncare de pe masă.

"Se comporta neadecvat, nu știam cum să reacționez. I-am cerut de câteva ori să iasă" spune femeia.

Situația nu ar fi fost atât de complicată și poate că acești oameni își găseau adăpost în altă parte, dacă în acea ogradă nu ar fi locuit un domn de peste 70 de ani care vinde vodcă. Vecinii povestesc că una dintre concubinele bătrânului, pentru că a avut mai multe, ar fi murit după ce a consumat băutura spirtoasă de proastă calitate.

P:S: Și toate acestea se întâmplă într-un sector de elită al Capitalei, alături sunt construite case înalte cu două-trei niveluri, un restaurant luxos și chiar peste drum strălucesc în fiecare seară luminile albastre care fac din clădirea Curții Constituționale un adevărat palat.  

Tematic

Cum să-ți cumperi un apartament în Moldova la un preț de nimic
Un apartament de 37 metri pătraţi are 8 camere - video incredibil
Tagurile:
oamenii străzii, vagabonzi, locatari, apartament, stare de ebrietate, Chișinău
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei