09:56 24 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.53
  • USD16.92
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.64
Dorin Chirtoacă - foto de arhivă

Există o explicaţie: De ce au fost înlăturaţi avocaţii lui Chirtoacă

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
Chirtoacă, pe mâna justiției (42)
135 0 0

Procuratura Generală a venit cu o explicaţie privind înlăturarea din proces a avocaţilor primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă, învinuit de comiterea traficului de influenţă

CHIŞINĂU, 15 iul — Sputnik. Instituţia precizează într-un comunicat că ordonanţa privind înlăturarea din proces a apărătorilor învinuitului a fost emisă pentru că respectivii avocaţi ar fi tergiversat intenţionat acţiunile procesuale.

Astfel, „la 29.05.2017 a fost planificată audierea, în calitate de învinuit, a primarului capitalei şi confruntarea cu un alt învinuit, cu care se contrazic în declaraţii. La data şi ora citată avocaţii, fiind citaţi legal, nu s-au prezentat, depunând cereri de amânare a acţiunilor procedurale, fără invocarea unor temeiuri plauzibile de amânare", subliniază Procuratura.

Situaţia s-a repetat ulterior, când avocaţii au fost citaţi pentru 31.05.2017. La data respectivă s-a prezentat repetat doar învinuitul, iar avocaţii acestuia au depus cereri de amânare a acţiunilor procedurale, invocând nerespectarea termenului de 5 zile pentru citare şi implicarea în alte acţiuni procesuale.

Potrivit procurorilor, acţiunile apărătorilor contravin prevederilor Legii cu privire la avocatură şi sunt în detrimentul intereselor clientului lor, care se află în arest la domiciliu.

Aceştia notează că învinuitul a scris personal pe cererile avocaţilor săi că solicită efectuarea acţiunilor de urmărire penală în termeni cât mai restrânşi şi nu consideră binevenită niciun fel de amânare.

Тема:
Chirtoacă, pe mâna justiției (42)

Tematic

Dorin Chirtoacă a primit un nou mandat de arest la domiciliu
Lui Chirtoacă i-a fost înaintată o nouă învinuire. Riscă 22 de ani de pușcărie
Cum Gamrețchi, mâna dreaptă a lui Chirtoacă, ne-a scuipat iarăși în față
Tagurile:
Procuratura, proces, înlăturare, chirtoacă, primar, avocat, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei