09:54 24 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.53
  • USD16.92
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.64
Младенец

Ministerul Sănătății, scandalizat de cazul tragic de la maternitatea din Bălți

© PIXABAY / Pexels
Societate
Sa primesc un link scurt
213 0 0

Ministerului Sănătății s-a autosesizat în cazul tinerei lăsate să nască singură un bebeluş mort într-un salon al maternității din municipiul Bălți

CHIȘINĂU, 17 iul — Sputnik. Ministerul Sănătății este scandalizat de cazul relatat de o femeie din raionul Fălești, care acuză faptul că a fost lăsată să nască singură într-un salon al maternității din municipiul Bălți. Ministerul Sănătății a inițiat o anchetă internă, imediat ce femeia a reclamat această situație.

Potrivit Ministerului Sănătății, echipa medicală care a examinat femeia în ziua spitalizării și au constatat decesul fătului — medicul obstetrician-ginecolog, medicul anesteziolog și moașa, au fost audiați.

Ginecologul a recunoscut că nu a reușit să asiste la extragerea fătului, din cauza nașterii rapide provocată de medicație. Medicul susține că a monitorizat nonstop gravida și că a asistat la procesul de secționare a cordonului și extragere a placentei.

Precizăm că ancheta demarată este în desfășurare. Ministerul Sănătății va sesiza organele de anchetă penală, dacă va constata că echipa medicală nu a acordat gravidei asistența medicală necesară în timpul travaliului și la naștere.

O asemenea atitudine din partea lucrătorilor medicali este inacceptabilă și trebuie sancționată conform legii.

 

 

Tematic

Mamele neangajate vor primi indemnizații de maternitate doar dacă...
Tânără cu copilul mort în burtă, trimisă de medici cu microbuzul la Chișinău
Tagurile:
bebelus mort, ascandalizat, maternitatea din Balti, Caz tragic, Ministerul Sănătății, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei