08:49 19 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.39
  • USD18.20
  • RUB0.28
  • RON4.32
  • UAH0.69
Râul Nistru

Șocant: La Nistru braconierii trag cu armele în inspectorii piscicoli

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
30740

La Anenii Noi, trei braconieri, între care și o femeie, au deschis focul asupra inspectorilor piscicoli care i-au împiedicat să pescuiască în râul Nistru.

CHIŞINĂU, 25 iul — Sputnik. Inspectoratul Național de Patrulare anunță că a reținut trei persoane care au tras din armă asupra unor angajați de stat.
Potrivit unui comunicat de presă al IPN, în dimineața zilei de astăzi, în jurul orei 03:00, un echipaj de patrulare dislocat pe teritoriul raionului Anenii Noi a fost anunțat că în satul Telița, angajații Serviciului Piscicol urmăresc o mașină. Fiind somați să stopeze, suspecții au tras câteva focuri din arma asupra echipajului Serviciului Piscicol, după care au continuat deplasarea într-o direcție necunoscută.

Echipajul de patrulare, deplasându-se în regiunea respectivă, a observat o mașina de model „Mercedes" care se deplasa pe câmp. După ce inspectorii de patrulare au stopat automobilul, s-a stabilit că la volan se afla o femeie de 38 de ani, iar cu ea încă doi bărbați, de 41 și 42 de ani, toți locuitori ai satului Calfa din Anenii Noi.

În urma verificării portbagajul automobilului, ofițerii de patrulare au depistat două arme și o pereche de cizme de pescuit. Întrebați, bărbații au recunoscut că erau la pescuit ilegal, însă când au fost observați de angajații Serviciu Piscicol, s-au eschivat de la fața locului și au folosit arma de foc pentru a scăpa de ei.

La fața locului, angajații INP au solicitat grupa operativă și Serviciul Piscicol. Persoanele suspecte au fost escortate la Inspectoratul de Poliție pentru documentarea cazului.

Tematic

De ce a fost interzis pescuitul în Transnistria
Pescuitul ilegal în ariile naturale protejate de stat, în vizorul procurorilor
Tagurile:
braconieri, braconaj, IPN, Serviciul Piscicol, Inspectoratul Național de Patrulare, Telița, Calfa, Anenii Noi, Nistru


Știrile Zilei