16:43 21 Iulie 2018
În direct
  • EUR19.33
  • USD16.66
  • RUB0.26
  • RON4.15
  • UAH0.63
Iurie Chirinciuc

Verdict în cazul lui Chirinciuc: Ce pedeapsă ia-u dat magistrații

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Societate
Sa primesc un link scurt
120 0 0

Judecătoria Buiucani și-a spus cuvântul în dosarul fostului ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc: vezi ce verdict a dat instanța

CHIȘINĂU, 9 aug — Sputnik. Judecătoria din sectorul Buiucani al Capitalei l-a condamnat pe Iurie Chirinciuc la închisoare pentru un termen de un an şi patru luni, a declarat miercuri în fața jurnaliștilor procurorul Victoria Furtună.

"Fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a fost recunoscut vinovat de trafic de influenţă şi abuz de serviciu. Instanța a pronunțat astăzi verdictul — un an şi patru luni în penitenciar de tip semi-închis, cu o amendă de 700 de unităţi convenţionale (aproximativ 2000 de dolari) şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pentru un termen de cinci ani", a declarat Furtună, precizând că sentința este cu un an de suspendare.

Iurie Chirinciuc nu a fost prezent la pronunţarea sentinţei.

Chirinciuc a fost reținut în data de 27 aprilie. În același dosar au mai fost reținute alte trei persoane: șeful Administraţiei de Stat a Drumurilor, Veaceslav Teleman şi doi oameni de afaceri. Procurorii i-au acuzat pe cei patru, în frunte cu ministrul Transporturilor, de organizarea unei scheme infracţionale cu scopul dobândirii de mijloace financiare în proporţii deosebit de mari.

Tematic

Liberalul Iurie Chirinciuc tace ca peștele și refuză să colaboreze cu ancheta
Chirinciuc a fost filmat cu camera ascunsă în biroul său - video
Tagurile:
verdict, abuz de serviciu, Judecătoria Buicani, Chirinciuc, sentinţă, ministru, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei