00:18 20 Mai 2019
În direct
  • EUR20.10
  • USD17.93
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68
Primăria municipiului Chișinău

Încă un dosar penal la Primăria Chisinau. Vezi cine este vizat

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
379 0 0

Procuratura a inițiat un dosar penal după ce presa a scris despre neregulile depistate la o grădiniță din Capitală

CHIȘINĂU, 10 aug — Sputnik. Procuratura Generală a inițiat un dosar penal pentru neglijență în serviciu, în care sunt implicați mai mulți funcționari de la Primăria Capitalei, responsabili de gestionarea patrimoniului municipal.

Oamenii legii s-au autosesizat după ce presa a scris că administraţia publică locală a alocat 2,2 milioane de lei pentru reparaţia grădiniţei nr.50 din sectorul Râşcani al Capitalei, în vederea creării condiţiilor pentru o şcoală destinată copiilor cu dizabilităţi, iar o organizaţie neguvernamentală, amplasată în incinta respectivei grădiniţe, refuză să elibereze sediul primit în locaţiune în baza unui contract încheiat cu Primăria încă în anul 2001.

Potrivit Procuraturii, termenul contractului de locaţiune expirase încă pe data de 3 ianuarie 2012, iar factorii de decizie de la Primăria Capitalei nu au făcut nimic pentru a elibera încăperea ocupat ilegal de Fundaţia „Ecoul Cernobîlului".

La începutul acestei săptămâni, administraţia publică locală şi-a revendicat drepturile asupra imobilului, fiind asigurată integritatea şi paza sediului respectiv, Fundaţiei fiindu-i acordat termen pentru ridicarea bunurilor.

În urma investigaţiilor s-a constatat că, în anul 1997, Fundaţia „Ecoul Cernobîlului" a mai primit în locaţiune de la Primărie un spaţiu nelocativ pentru sediu, cu o suprafaţă totală de 175 metri pătrați pe strada Florilor din sectorul Râşcani. Peste cinci ani, preşedinta Fundaţiei a privatizat încăperea, pe care, în anul 2010 a donat-o fiului său.

Tematic

Prins în flagrant delict. Cine a ajuns azi dimineață în izolatorul CNA
Operațiune specială a polițiștilor din Capitală: Încă un reținut - VIDEO
Tagurile:
cine este vizat, vezi, Dosar penal, Primaria Chișinău, Procuratura, Chisinau
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei