21:42 19 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.16
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Piața auto, automobile

Pericol pe piața auto din Moldova - ce poți păți la cumpărarea unei mașini

SE/ EAST NEWS
Societate
Sa primesc un link scurt
263920

Pe piața auto din Republica Moldova ar putea să ajungă în curând partide de automobile SUA, care ar putea fi o mare păcăleală pentru cumpărătorii de bună credință, gata să scoată banul din buzunar pentru a ajunge în posesia mijlocului de transport dorit

CHIȘINĂU, 6 sept — Sputnik. În SUA, din cauza Uraganului Harvey, care a provocat pagube colosale, au fost deteriorate grav circa o jumătate de milion de automobile, acesta fiind cel mai mare număr de mijloace de transport afectate cândva de o asemenea intemperie. Portalul autoblog.md avertizează că multe dintre aceste mașini ar putea ajunge în curând pe piața mijloacelor de transport rulante.

Automobile
© Sputnik / Рамиль Ситдиков

„Majoritatea acestora vor fi întoarse asiguratorilor, care vor încerca să recupereze ceva daune prin scoaterea acestora la vânzare. Acest fenomen va fi sporit și de ofertele dealerilor auto care oferă deja acum reduceri semnificative celor care au rămas fără mașină de pe urma acestui uragan", informează sursa citată.

Astfel, „grupurile Fiat Crysler și General Motors deja oferă o reducere de minus 500 de dolari SUA la procurarea oricărui automobil, în timp ce Hyundai a crescut oferta până la minus 750 de dolari pentru orice automobil nou din gama sa", se mai spune în articolul citat.

Astfel, după această calamitate, pe piața automobilelor ar urma să apară un număr foarte mare de oferte tentante, care vor ajunge inclusiv în atenția importatorilor de mașini rulate din Moldova.

Prin urmare, „unii clienți moldoveni vor fi supuși riscului de a cumpăra o mașină inundată, fără ca să cunoască despre acest fapt". Totodată, există riscul ca aceste automobile să nu fi fost doar inundate, ci și accidentate, fiind reparate după ce au fost aduse în Republica Moldova.

Sursa le recomandă celor care vor cumpăra mașini importate din SUA să fie foarte atenți și să verifice minuțios starea acestora la specialiști ce au calificarea necesară.

„De altfel, chiar și în prezent majoritatea acestor automobile au fost accidentate din diferite motive pe teritoriul SUA și apoi importate în Moldova și reparate pe teritoriul țării noastre", notează la final autoblog.md.

Tematic

Război global pe piața auto: motorul electric vs cel cu ardere internă
Tagurile:
mașini din SUA, mașini inundate, auto blog, piața auto, Import, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei