14:59 19 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.83
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.64
Magazin alimentar

Vezi ce riști dacă faci cumpărături în sectorul Buiucani al Capitalei – VIDEO

© Sputnik / Rodion Proca
Societate
Sa primesc un link scurt
51510

După ce săptămâna trecută Poliția Capitalei a depistat pe strada Vasile Lupu din sectorul Buiucani al municipiului Chișinău un magazin ce comercializa produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, iată că în prima zi a acestei săptămâni oamenii legii au mai identificat încă două alimentare cu aceleași probleme în același sector.

CHIȘINĂU, 6 sept — Sputnik. Ofițerii de investigare a fraudelor economice din cadrul Direcției de Politie a municipiului Chișinău au descoperit grave încălcări în activitatea a două magazine alimentare situate în sectorul Buiucani al Capitalei. Acestea comercializau ilegal băuturi alcoolice de proveniență dubioasă, iar produsele alimentare erau păstrate în condiții insalubre.

În urma cercetărilor întreprinse la faţa locului, polițiștii au depistat marfă fără acte de proveniență, registre cu înscrisuri de ciornă, persoane angajate neoficial, precum şi mijloace financiare necontabilizate, anunță Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

În temeiul probelor documentate şi ridicate de la faţa locului, poliţiştii urmează să aplice sancţiuni persoanelor cu funcţie de răspundere din cadrul întreprinderilor, în mărime de până la 15 000 lei.

Totodată, ei urmează să sesizeze instituțiile competente din domeniul alimentației publice şi de ordin economic, pentru ca acestea să verifice și ele activitatea acestor agenți economici și să ia măsurile impuse de lege.

Amintim că nu mai târziu decât în data de 6 septembrie, polițiștii au depistat tot în sectorul Buiucani, pe strada Vasile Lupu, un magazin care vindea produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat și băuturi alcoolice de proveniență dubioasă.

Acum ne rămâne doar să ghicim dacă sectorul Buiucani al Capitalei are cele mai proaste magazine alimentare, care vând marfă contrafăcută și cu termenul de valabilitate expirat, sau astfel de magazine există în toate sectoarele Capitalei, dar, pur și simplu, poliția efectuează mai des controale în acest sector, respectiv și numărul neregulilor depistate este mai mare.

Tematic

(VIDEO) Ai grijă ce bei: Otrava din magazine, turnată la pahar
Tagurile:
condiții insalubre, insalubru, expirat, termen de valabilitate, produse, Alimentară, magazin, Buiucani, Chișinău
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei