23:12 21 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.52
  • USD16.88
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.64
CNA

CNA s-a luat de capul Poliției de Patrulare. Vezi pe cine a încătușat

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
133820

Un șef din cadrul Serviciului de Patrulare a fost încătușat de către ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurori.

CHIȘINĂU, 13 sept — Sputnik. Șeful interimar al Serviciului de Patrulare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Cahul a fost reţinut de ofiţerii DGT Sud a CNA şi procurori, fiind bănuit de corupere pasivă. Acesta ar fi pretins şi primit de la un cetăţean 2000 de lei pentru a-i elibera automobilul, reţinut de angajaţii poliţiei.

Potrivit materialelor cauzei, în schimbul banilor, poliţistul urma să elibereze unitatea de transport care se afla la parcarea cu plată a Inspectoratului.

Pe marginea acestui caz, CNA a pornit o urmărire penală în conformitate cu Articolul 324 al Codului Penal — corupere pasivă. În după-amiaza zilei de ieri, ofiţerii CNA s-au deplasat la Inspectoratul de poliţie din Cahul pentru a efectua reţinerea. În urma percheziţiei în biroul şefului Serviciului de patrulare, au fost găsite bancnote din suma transmisă de denunţător.

În prezent, poliţistul se află în custodia CNA, fiind reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 10 ani de închisoare cu amendă şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe o perioadă de timp.

În anul 2016, 49 de poliţişti, inclusiv 12 ofiţeri de urmărire penală, au ajuns în vizorul CNA şi al procurorilor, fiind suspectaţi de comiterea actelor de corupţie.
Urmărirea penală este condusă de Procuratura Anticorupţie.

Tematic

Nu e de glumă: Polițiștii de Patrulare s-au alăturat "Marșului Alăptării"
Tagurile:
polițist, mită, Inspectoratul de Poliţie Cahul, Serviciul de Patrulare, CNA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei