01:05 20 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.46
  • USD16.84
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.64
Fotografie simbol: Magazin

Au intrat într-un magazin din Buiucani și au rămas fără cuvinte – VIDEO

© Sputnik / Павел Лисицын
Societate
Sa primesc un link scurt
293230

Numărul magazinelor alimentare din sectorul Buiucani al Capitalei care au fost depistate că vând produse cu termenul de valabilitate expirat a crescut în ultima perioadă. În mai puțin de-o săptămână, polițiștii au identificat deja trei magazine cu această problemă.

CHIȘINĂU, 14 sept — Sputnik. Ofițerii de investigare a fraudelor economice, din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, au mai descoperit în sectorul Buiucani un magazin ce comercializa produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, care mai erau păstrate și în condiții de insalubritate. Magazinul este situat pe strada Mitropolit Dosoftei.

 

În urma cercetărilor întreprinse, polițiștii au constatat că una dintre cele două vânzătoare ale magazinului era angajată neoficial și nu avea cartea medicală obligatorie. În același timp, magazinul nu avea schema de evacuare în caz de incendiu, iar peste 1000 de lei din casa magazinului n-ar fi fost contabilizați corespunzător.

Toate neregulile au fost menționate într-un proces verbal, care va fi trimis Serviciului Fiscal de Stat, Inspecției Muncii, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și Agenției pentru Protecția Consumatorilor.

În urma acțiunilor de cercetare, persoanele vizate urmează să se prezinte la Inspectorat pentru chestionări suplimentare.

Agentul economic riscă amenzi în mărime de până la 15.000 lei.

Autor: Angela Covalciuc

Tematic

Vezi ce riști dacă faci cumpărături în sectorul Buiucani al Capitalei – VIDEO
Îngrozitor: Acesta este peștele pe care îl procurăm în piețele din Capitală
Tagurile:
ofiteri de investigatie, termen de valabilitate, alimentare, magazin, expirat, poliție, produse, Mitropolit Dosoftei, capitala, Buiucani, Chisinau
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei