20:10 19 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.45
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
Societate
Sa primesc un link scurt
208 0 0

Deputații din Parlamentul Republicii Moldova au audiat joi o scurtă informație despre situația femeilor bolnave de cancer mamar

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. În Republica Moldova, o mie de femei află anual că sunt afectate de cancerul mamar, a declarat deputatul Valentina Stratan, vicepreședintele comisiei protecției sociale, sănătate și familie. Informația a fost prezentată în Parlament cu ocazia desfășurării în luna octombrie a campaniei dedicată luptei împotriva cancerului mamar.

La nivel mondial, peste 40 de ţări desfășoară campanii de promovare a luptei împotriva cancerului de sân şi prin colectare de fonduri pentru finanţarea cercetărilor privind cauzele, prevenția, diagnosticarea şi tratamentul acestei maladii.

Potrivit deputatului, în Moldova, din cele o mie de femei care află anual că s-au îmbolnăvit, jumătate sunt într-o etapă tardivă de evoluție a bolii, lucru care face ca tratamentul să nu dea de fiecare dată rezultatul dorit.

”Cancerul poate fi tratat dacă este depistat la timp”, a declarat deputatul.

În Moldova sunt acoperite trei etape de asistență medicală pentru femeile bolnave de cancer mamar din banii pentru asigurarea medicală. 

Tematic

Descoperire revoluţionară - cancerul depistat înainte de apariţia simptomelor
Important: Fructe și legume care ne pot proteja de cancer
Țigările ușoare provoacă cel mai agresiv cancer la plămâni
A fost inventat un sutien care descoperă uşor cancerul la sân
Tagurile:
campania de promovare a luptei împotriva cancerului mamar, cancer la sân, cancer mamar, Parlament, Moldova


Știrile Zilei