00:37 22 August 2018
În direct
  • EUR19.30
  • USD16.75
  • RUB0.25
  • RON4.16
  • UAH0.60
Campionatul Bodyguard-2017, imagine de arhivă

Înlesniri pentru ofițerii SPP: Guvernul propune modificarea legii - detalii

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
17610

Guvernul va examina miercuri un proiect de lege prin care ofițerii de protecție ar obține dreptul la apartamente de serviciu - detalii

CHIȘINĂU, 11 oct — Sputnik. Guvernul a elaborat un proiect de lege prin care intenționează să asigure angajații Serviciului de Protecție și Pază de Stat cu apartamente de serviciu. Potrivit Proiectului, Legea numărul 134 cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat urmează a fi completată cu un nou articol cu următorul cuprins:

”Articolul 491. Asigurarea cu spaţiu locativ de serviciu. Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat poate să-şi creeze fondul locativ de serviciu conform prevederilor art. 21 şi 22 din Legea nr. 75 din 30 aprilie 2015 cu privire la locuinţe şi în modul stabilit de Guvern”.

Conform Legii cu privire la locuințe, numărul 75, ”locuințele de serviciu se acordă persoanelor și membrilor familiilor lor dacă nu dețin o locuință în proprietate în aceeași unitate administrativ-teritorială la momentul încheierii contractului de locațiune. Obținerea de către persoană a altei locuințe constituie temei pentru rezilierea contractului de locațiune”.

Autorii menționează că implementarea acestei legi nu presupune cheltuieli suplimentare din Bugetul de Stat.

Tematic

Republica Moldova, gazda Campionatului Mondial Bodyguard 2017
Moldovenii din Franța sunt chemați acasă. Ce facilități le va acorda Guvernul
Tagurile:
ofiteri de protectie, locuinte de serviciu, Securitate, proiect, lege, Guvern
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei