23:20 03 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
Societate
Sa primesc un link scurt
10710

Ministerul Afacerilor Interne împreună cu IGP își propun să perfecționeze procedurile operaționale standard, care vor reglementa acțiunile angajaților Inspectoratului Național de Patrulare în raport cu conducătorii auto

CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. Activitățile de monitorizare a agenților responsabili de asigurarea securității în trafic vor fi intensificate, fiind realizată periodic o analiză a situației din traficul rutier, a declarat miercuri, 18 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.

Potrivit ministrului, în urma acestei analize vor fi identificate metode de îmbunătățire a activității polițiștilor de patrulare.

Jizdan a recunoscut că există cazuri când agenții de securitate opresc nejustificat participanții la traficul rutier.

”Sunt multe persoane care se arată mulțumite de activitatea polițiștilor de patrulare. Poliția va continua să organizeze operațiuni tematice. Dar nu vor mai fi stopați șoferii care nu au încălcat regulile de circulație”, a declarat ministrul.

În acest sens, Ministerul Afacerilor Interne își propune, împreună cu conducerea Poliției Naționale, să lucreze asupra revederii și perfecționării procedurilor operaționale standard, care vor reglementa acțiunile angajaților Inspectoratului Național de Patrulare în raport cu conducătorii auto.

Jizdan a comunicat despre faptul că vor fi redirecționate echipajele de patrulare și concentrate în continuare pe segmentele cu risc sporit de accidente și ambuteiaje.

Tematic

Acuzații grave aduse Poliției de Patrulare: Estorchează bani de la oameni. FOTO
CNA s-a luat de capul Poliției de Patrulare. Vezi pe cine a încătușat
Iată cine sunt angajaţii Inspectoratului de Patrulare, reţinuţi de procurori
Nimeni nu scapă: poliţia de patrulare a organizat filtre pe mai multe drumuri
Tagurile:
polițiștii de patrulare, conducători auto, regulamentul circulației rutiere, trafic rutier, Alexandru Jizdan, Moldova


Știrile Zilei