22:29 13 August 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD16.61
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
42220

Deputații au revenit la Codul Muncii. O nouă procedură de suspendare a contractului individual de muncă

CHIȘINĂU, 9 nov – Sputnik. Deputații din Comisia parlamentară Protecție Socială, Sănătate și Familie au analizat, miercuri, proiectul de lege care oferă posibilitatea suspendării contractului individual de muncă pe un termen de doi ani. În prezent, acest termen este de un an și se aplică în cazul salariatului care îngrijește de un membru bolnav al familiei. 

Autorul proiectului, deputatul Valentina Stratan, a declarat că la baza acestei inițiative proiect au stat multiplele adresări venite din partea părinților care au copii cu dizabilități. Acești părinți au nevoie de un timp mai mare în perioada deseori anevoioasă de diagnosticare, tratament și recuperare.

Proiectul are ca scop principal soluționarea parțială a problemelor invocate de părinți, în special mamele copiilor bolnavi și a celor cu dizabilități, imposibilitatea desfășurării activității de muncă datorită faptului că acești copii au nevoie de supraveghere permanentă, veniturile mici care nu le permit părinților să angajeze infirmiere. 

Potrivit datelor prezentate de Biroul Național de Statistică, doar anul trecut s-au născut cu dizabilități peste 16 mii de copii. Tot anul trecut a fost stabilit grad de dizabilitate la peste 1,6 mii de copii.

Tematic

Noi modificări la Codul Muncii. Schimbări în procedura de concediere
Rudele vameșilor moldoveni ar putea rămâne fără locul de muncă
Exclusiv: cum va fi calculat stagiul de cotizare în lipsa Carnetului de muncă
Tagurile:
îngrijirea de un membru bolnav al familiei, contract individual de muncă, carnet de muncă, Parlament


Știrile Zilei