05:28 17 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Chirurgie. Operație. Fotografie de arhivă

Statistică înspăimântătoare: Boala care îi seceră pe moldoveni

© Sputnik / Шлей
Societate
Sa primesc un link scurt
523 0 0

Decesele provocate de maladiile cardiace: o statistică înspăimântătoare în Moldova, comparativ cu indicatorii din țările europene

CHIȘINĂU, 15 nov — Sputnik. În ultimii 10 ani, bolile cardiovasculare se situează pe primul loc printre cauzele mortalității în Moldova, i-au comunicat reporterului Sputnik responsabili din cadrul centrului de presă al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolaie Testemițanu".

Este vorba de 57,5% de cazuri din numărul total de decese pe țară. Acest indicator depășește de două ori media pentru zona europeană.

Printre persoanele care au decedat din cauza maladiilor cardiovasculare, 25 — 26 la sută erau la o vârstă aptă de muncă.

Dacă în Germania pentru un pacient care suferă de maladii cardiovasculare se alocă 370 de euro, iar în Europa, în medie, 212 euro, în România această sumă este egală doar cu 27 de euro, iar în Moldova — și mai puțin, au comunicat responsabili din cadrul instituției.

Tematic

O mie de femei din Moldova află anual că sunt bolnave de cancer mamar
Tagurile:
statistică înspăimântătoare, maladii cardiovasculare, deces, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolaie Testemițanu" din Republica Moldova, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei