00:09 19 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.61
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
Trei persoane au murit intr-o cariera de piatra

Iată cine sunt cei trei mineri decedați în mina de la Pașcani

© Facebook / Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI
Societate
Sa primesc un link scurt
262 0 0

Primarul din satul celor trei mineri care au murit în mina de la Pașcani, Criuleni, a semnat o dispoziție prin care zilele de 23 și 24 noiembrie sunt declarate zi de doliu

CHIȘINĂU, 21 nov – Sputnik. Cei trei muncitori care au decedat în accidentul de muncă de la mina din Pașcani, Criuleni, sunt din satul Măgdăcești, același raion. Este vorba despre Pavel Ciobanu, Ion Munteanu și Vadim Străistari.

Primarul din localitate a semnat o dispoziție prin care zilele de 23 și 24 noiembrie sunt declarate zi de doliu în localitate. 

Tragedia a avut loc luni, la cariera de piatră din Pașcani. Peste cei trei muncitori s-a prăbușit un mal de piatră. Deocamdată nu sunt clare circumstanțele accidentului și nici ora producerii acestuia. Poliția a fost alertată în jurul orei 20.00.

Adjunctul procurorului general, Igor Popa, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă că un angajat al minei care era responsabil de supravegherea respectării regulilor de securitate la locul de muncă a fost reținut. 

Pe acest caz au fost deschise două dosare penale: pentru încălcarea regulilor la efectuarea exploatărilor miniere sau a lucrărilor de construcție miniere și încălcarea regulilor de protecție a muncii. 

Conform Codului Penal, încălcarea regulilor la efectuarea exploatărilor miniere, dacă acestea au provocat decesul unei persoane sau alte urmări grave se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Încălcarea regulilor de protecţie a muncii care a dus la decesul unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 6 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani.


Tematic

Care sunt cauzele care ar fi putut provoca prăbușirea minei de la Pașcani
Detalii în cazul tragediei de la Pașcani: O persoană a fost reținută
Tagurile:
accident de muncă, trei bărbați au decedat, cariera de piatră de la Pașcani, accident la mina de la Pașcani
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei