15:21 19 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Exercițiul militar ”Scutul de foc”

Moldova mărește considerabil bugetul alocat pentru apărarea națională

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
18211

Banii vor fi orientați spre asigurarea funcționalității instituțiilor din sector, consolidarea bazei tehnico-militare și implementarea proiectelor finanțate din surse externe

CHIȘINĂU, 5 dec – Sputnik. Alocațiile din bugetul de stat pentru apărarea națională, în anul 2018, se cifrează la 617 milioane de lei, cu aproape 50 de milioane de lei mai mult în comparație cu anul în curs. 

Banii vor fi orientați spre asigurarea funcționalității instituțiilor din sector – 571,5 milioane de lei sau 92,6 la sută din suma totală. Pentru consolidarea bazei tehnico-militare sunt prevăzute 37 de milioane de lei, iar pentru implementarea proiectelor finanțate din surse externe – 8,5 milioane de lei.

Alocațiile destinate proiectelor finanțate din surse externe sunt prevăzute pentru implementarea proiectelor ”Cooperarea cu SUA” și ”Cooperarea cu NATO”, gestionate de Ministerul apărării. În cadrul acestor proiecte se planifică activități de asistență pentru participare la exerciții bilaterale și multilaterale, cursuri de instruire și consultări.

Prioritățile pentru anul 2018 în domeniul apărării naționale se axează pe întreprinderea măsurilor în vederea reformării, revizuirii structurii și rolului forțelor sistemului național de apărare, dezvoltarea capabilităților militare și consolidarea lor pentru exercitarea eficientă a misiunii de apărare, consolidarea capacităților forțelor sistemului național de apărare în gestionarea situațiilor de criză, implementarea standardelor unice cu privire la protecția spațiului informațional și participarea Republicii Moldova în misiuni și operații internaționale de menținere a păcii și consolidare a securității și stabilității.

Tematic

NATO va continua să consolideze potențialul de apărare al Moldovei și Georgiei
Republica Moldova pe agenda Consiliului Suprem de Apărare a României
Tagurile:
consolidarea capacităților de apărare, bugetul pentru apărarea națională, bugetul de stat pentru anul 2018, Ministerul Apărării
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei