15:20 19 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
lei moldovenești

Cei disponibilizați în urma reformei Guvernului vor primi 3 milioane de lei

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
38110

Angajații care vor fi disponibilizați în urma reformei Guvernului vor primi indemnizații de peste 3 milioane de lei

CHIȘINĂU, 5 dec — Sputnik. Disponibilizarea angajaților din structurile de stat în cadrul reformei Guvernului vor aduce cheltuieli de peste trei milioane de lei în bugetul țării.

Ministerul Finanțelor solicită Guvernului repartizarea din alocațiile aprobate în bugetul de stat pentru anul 2017 pentru implementarea Strategiei de Reformă a Administrației Publice, mijloace financiare în sumă de aproape 3,2 milioane de lei în vederea acoperirii cheltuielilor de disponibilizare ca urmare a reorganizării structurale a administrației publice centrale.

Alocațiile vor fi utilizate pentru acoperirea cheltuielilor de disponibilizare ca prestații sociale ale angajatorilor (indemnizații la încetarea acțiunii contractului de muncă), survenite în urma procesului de reorganizare. Aceste sume au fost determinate în baza propunerilor parvenite de la autorități, ținând cont de perioada din anul curent în care va fi necesar de achitat personalului disponibilizat garanțiile sociale corespunzătoare. 

Compensarea concediilor de odihnă anuale nefolosite se va realiza în limita alocațiilor aprobate în buget la compartimentul „cheltuieli de personal”.


Tematic

Guvernul Republicii Moldova nu mai are nevoie de viceminiștri
Viceminiștri noi în Guvernul Moldovei
Tagurile:
indemnizație la concediere, reforma administrației publice centrale, reforma Guvernului, disponibilizare, Guvernul de la Chișinău
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei