15:20 19 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Ofiteri CNA si pantera

Ofițerii CNA au descins la una din primăriile municipiului Chișinău

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
19710

Secretarul Consiliului primăriei Bubuieci şi complicele acestuia au fost reţinuţi într-un dosar de corupţie

CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Secretarul Consiliului primăriei Bubuieci şi un complice de-al său au fost reţinuţi de către ofițerii CNA şi procurori într-un dosar de corupţie. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi deposedat abuziv administraţia publică locală de patru terenuri pentru construcţie, prejudiciind primăria cu aproximativ 1 milion de lei.

Potrivit materialelor cauzei, secretarul Consiliului ar fi identificat patru loturi care aparţineau Primăriei şi care urmau a fi repartizate unor localnici. Urmărind scopul înstrăinării acestora, secretarul, împreună cu alţi complici, ar fi căutat persoane din alte localităţi ale ţării, numele şi prenumele cărora corespundea cu datele de identificare ale adevăraţilor solicitanţi de terenuri, incluşi în lista pentru obţinerea loturilor pentru construcţie. După ce au intrat în posesia loturilor, beneficiarii ar fi făcut procuri generale pe numele secretarului Consiliului, iar ulterior acesta le-ar fi vândut unor terţi. Suma cadastrală a bunurilor menţionate este de peste 700 000 de lei.

Pe acest caz a fost iniţiată urmărirea penală în temeiul articolului 327 Cod penal – abuzul de serviciu – infracţiune care se pedepseşte cu  amendă în mărime de până la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Ofiţerii anticorupţie au efectuat percheziţii la domiciliile secretarului Consiliului, inginerului pentru reglementarea regimului funciar al primăriei Bubuieci, dar şi la alte persoane vizate în dosar. Procurorii l-au audiat şi pe primarul comunei Bubuieci. În prezent, secretarul Consiliului şi complicele acestuia se află în custodia CNA, fiind reţinuţi pentru 72 de ore.

Cazul este în curs de cercetare, urmărirea penală fiind supravegheată de procurorii anticorupţie.

Tematic

Când le era lumea mai dragă, în ușă au apărut ofițerii CNA
Licitații de stat cu comisioane. Nouă persoane, reținute de CNA
Tagurile:
primăria Bubuieci, reținere CNA, abuz de serviciu, ofițeri, CNA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei