01:21 17 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.50
  • USD17.28
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.62
Carne de porc, vândută în stradă, foto de arhivă

Mare atenție în preajma sărbătorilor: Vezi de unde și ce fel de carne cumperi

© Photo: Ilian Cașu
Societate
Sa primesc un link scurt
8410

A pornit spre piață cu noaptea în cap, însă polițiștii i-au cam încurcat socotelile

CHIȘINĂU, 7 dec — Sputnik. Polițiștii de patrulare au contracarat în această dimineață o tentativă de plasare pe piață a 500 de kilograme de carne de porc și bovină, fără acte de calitate și proveniență.

Mașina burdușită cu carne a fost oprită în jurul orei 5:00, pe traseul Criuleni — Chișinău. Bărbatul de 45 de ani care se afla la volanul automobilului de model „Volkswagen Caddy" intenționa să comercializeze la Piața Centrală din Capitală carnea transportată în condiții improprii.

Dacă va fi găsit vinovat de transportarea mărfii fără dovada originii şi a provenienței acesteia, bărbatul riscă o amendă de la 3 000 la 4 500 de lei.

Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare le recomandă cetățenilor să nu procure produse alimentare de origine animală din spații improvizate sau în stradă, deoarece acestea nu sunt supuse controlului sanitar-veterinar și nu au asigurate o temperatură şi o stare de igienă corespunzătoare, existând astfel riscul intoxicațiilor sau contractării altor boli grave.

Tematic

Urmau să ajungă la Piața Centrală, dar s-au oprit aici - FOTO
Patru automobile cu leșuri de animale urmau să ajungă la Piața Centrală
Tagurile:
acte de calitate și proveniență, Volkswagen Caddy, Piata Centrala, carne, automobil, INP
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei